ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το doodle της Google αφιερωμένο στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς

παραμονη πρωτοχρονιας doodle
Στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς αφιερωμένο το doodle της google.
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Στην αλλαγή του χρόνου είναι αφιερωμένο το doodle της Google.

Λίγες ώρες απομένουν για την έλευση του 2022 και τον αποχαιρετισμό στο 2021, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για όλον τον πλανήτη λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Google, όπως συνηθίζει στα μεγάλα γεγονότα, έχει αφιερώσει το doodle της στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ σε αρκετές χώρες του κόσμου η νέα χρονιά έχει ήδη έρθει!

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Θα ανοίξουν στις 10 Γενάρη με 30.000 κρούσματα; Το μέτρο που ίσως πέσει στο «τραπέζι»

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα 5 πιο κοινά συμπτώματα - Ποια εμφανίζονται πιο σπάνια

Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 01/01: Εκατ. ασφαλισμένοι «εγκλωβίστηκαν» - Πότε βγαίνουν