ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το FIFA 23 προσθέτει για πρώτη φορά γυναικείες ομάδες

Το FIFA 23 προσθέτει για πρώτη φορά γυναικείες ομάδες
Το Fifa 23 θα είναι ο τελευταίος τίτλος της 30χρονης σειράς Fifa που αναπτύχθηκε από την EA.
FIFA

Γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στο FIFA 23.

Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει στο FIFA 23 για πρώτη φορά στην ιστορία του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού, γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου.

Στο λανσάρισμα, θα περιλαμβάνονται μόνο δύο πρωταθλήματα:

  • Η FA Women’s Super League και η γαλλική κατηγορία 1 Féminine. Ωστόσο,
  • η EA λέει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το ρόστερ στο μέλλον.

Η EA αποκάλυψε επίσης την Τρίτη ότι «για πρώτη φορά, στο εξώφυλλο του παιχνιδιού θα εμφανίζεται τόσο ένας άνδρας όσο και μια παίκτρια, με την Sam Kerr της Chelsea να ενώνεται με τον Kylian Mbappé της PSG. Το Fifa 23 θα περιλαμβάνει επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στο Κατάρ 2022 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας 2023».

Η EA πρόσθεσε για πρώτη φορά το γυναικείο ποδόσφαιρο στη σειρά πωλήσεων 325 εκατομμυρίων με το Fifa 16 το 2015. Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι περιελάμβανε μόνο μια χούφτα διεθνείς ομάδες. Το περσινό Fifa 22 εμπλούτισε το ρόστερ έως και 17 διεθνείς ομάδες και επέτρεψε επίσης στους χρήστες να δημιουργήσουν μια γυναίκα παίκτρια για τη λειτουργία Pro Clubs του παιχνιδιού για πρώτη φορά. Ωστόσο, οι περιορισμένες διατάξεις για το γυναικείο παιχνίδι έχουν οδηγήσει σε επικρίσεις ότι η πρόσθεση γυναικείων ομάδων είναι απλώς μια προσπάθεια δημοσιότητας.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του γυναικείου ποδοσφαίρου, που ενισχύεται από το τρέχον τουρνουά του Euro 2022, η επιτακτική ανάγκη αυξάνεται. «Είμαστε δεσμευμένοι να δημιουργήσουμε μια δίκαιη εμπειρία και φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου», δήλωσε ο παραγωγός του Fifa 23, Matt Lafreniere. Η εταιρεία λέει ότι θα αποκαλύψει περισσότερα για το γυναικείο παιχνίδι συλλόγων τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της μετέπειτα προσθήκης νέων πρωταθλημάτων.

Επιβεβαίωσε ότι στις γυναίκες παίκτριες έχουν καταγραφεί κινήσεις για να διασφαλιστεί η αυθεντική κίνηση και ότι οι αγώνες των γυναικών θα επωφεληθούν από τη νέα τεχνολογία Hypermotion 2 του παιχνιδιού, η οποία εφαρμόζει τη μηχανική εκμάθηση σε δεδομένα που συλλαμβάνονται με κίνηση για τη δημιουργία νέων, ρεαλιστικών κινήσεων παικτών εν κινήσει.

Η Electronic Arts δεν είναι ο μόνος εκδότης που αναγνωρίζει την αυξανόμενη επιρροή του γυναικείου αθλητισμού. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η 2K Games ανακοίνωσε μια νέα εγκατάσταση της σειράς sim NBA 2K, NBA2k23 WNBA Edition, που επικεντρώνεται στο γυναικείο παιχνίδι, ενώ η Sports Interactive περιλαμβάνει πλέον γυναικεία πρωταθλήματα στη σειρά με τις καλύτερες πωλήσεις του Football Manager.

Το Fifa 23 θα είναι ο τελευταίος τίτλος της 30χρονης σειράς Fifa που αναπτύχθηκε από την EA. Αποκαλύφθηκε τον Μάιο ότι ο εκδότης θα έχανε την άδεια, λόγω διαφωνιών σχετικά με το κόστος και την αποκλειστικότητα. Η Fifa θα επεκτείνει τώρα την άδεια της για βιντεοπαιχνίδια σε μια σειρά διαφορετικών κατασκευαστών παιχνιδιών. Η Electronic Arts, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει σε μια νέα μάρκα, την EA Sports FC, από το 2023.