ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Twitter: Μαζικές αποχωρήσεις χρηστών λόγω της αγοράς από τον Μασκ

Twitter: Μαζικές αποχωρήσεις χρηστών λόγω της αγοράς από τον Μασκ
Pixabay

Twitter: Περίπου 877.000 λογαριασμοί έχουν απενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου που ο Μασκ έγινε επίσημος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας,

Μειωμένοι κατά ένα εκατομμύριο φαίνεται πως είναι οι χρήστες του Twitter από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η αγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ σύμφωνα με εταιρεία δεδομένων.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η εταιρεία Bot Sentinel που παρακολουθεί την συμπεριφορά του Twitter ανέλυσε την καθημερινή δραστηριότητα πάνω από 3,1 εκατομμυρίων λογαριασμών.

Η εκτίμηση της εταιρείας είναι πως περίπου 877.000 λογαριασμοί έχουν απενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου που ο Μασκ έγινε επίσημος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, ενώ 497.000 λογαριασμοί τέθηκαν σε αναστολή μέχρι και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

«Παρατηρήσαμε μια αύξηση στους ανθρώπους που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους και επίσης και το Twitter ανέστειλε λογαριασμούς», δήλωσε ο Christopher Bouzy, ιδρυτής της Bot Sentinel.

Ενώ πρόσθεσε πως, «Πιστεύουμε ότι η άνοδος των απενεργοποιήσεων είναι αποτέλεσμα της αναστάτωσης των ανθρώπων αφού ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter και αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Την ίδια ώρα αύξηση 500% παρουσίασαν παγκοσμίως οι αναζητήσεις για τρόπους διαγραφής του Twitter από τις 24 έως τις 31 Οκτωβρίου σύμφωνα με την εταιρεία VPNOverview.

Αυτή η μαζική έξοδος χρηστών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για το μέλλον της πλατφόρμας, αφού μπορεί να καταλήξει σε όλο και λιγότερη χρήση.

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Ο Έλον Μασκ απολύει 3.700 εργαζόμενους του Twitter

«Πέθαναν» τον Τραμπ στο Twitter για να τεστάρουν τον Έλον Μασκ

Twitter: Ο Έλον Μασκ χρεώνει 8 ευρώ την επαλήθευση λογαριασμού