ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ: Πώς ο Κωτσόβολος «ανεβάζει» τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων στο 100%

Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ: Πώς ο Κωτσόβολος «ανεβάζει» τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων στο 100%

Σε μία εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις μεταβάλλουν και εκσυγχρονίζουν κάθε τομέα της ζωής μας, αρκετές -αν όχι οι περισσότερες- επιχειρήσεις προσπαθούν να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους, τις ψηφιακές καινοτομίες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις υψηλές απαιτήσεις του κλάδου τους. Αυτές οι καινοτομίες δεν αφορούν μόνο στην παραγωγή και την παραγωγικότητα, το διοικητικό κομμάτι ή το μοντέλο εργασίας που ακολουθούν, αλλά και σε επιμέρους παράγοντες, όπως οι συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους συνεργάτες τους.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να αποτελεί μία σπουδαία και αναγκαία κίνηση για κάθε μικρή ή μεσαία επιχείρηση, ωστόσο, μπορεί να αποβεί δαπανηρή. Ακριβώς για αυτό, η πολιτεία αναγνωρίζοντας τις επιτακτικές τεχνολογικές ανάγκες που παρουσιάζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, έχει εντάξει στο πρόγραμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν έως 250 εργαζόμενους, να αποκτήσουν μία επιδότηση 90% σε ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα.

Όσες επιχειρήσεις πληρούσαν τα κριτήρια και κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο voucher, μένει να αποφασίσουν πώς και πού θα το αξιοποιήσουν. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν για τις αγορές τους τον Κωτσόβολο, όχι μόνο θα αποκτήσουν έναν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά θα επωφεληθούν στο 100% από αυτήν την κίνηση, αφού το 90% θα τους το παρέχει το κράτος ως επιδότηση, ενώ το 10% θα το λάβουν από τον Κωτσόβολο σε μία δωροεπιταγή ίσης αξίας, για τις μελλοντικές αγορές τους.

Με προτάσεις στους τομείς παραγωγικότητας, συνεργασίας, βελτίωσης της λειτουργίας της επιχείρησης, ηλεκτρονικού εμπορίου, ασφάλειας και εμπιστοσύνης συναλλαγών όπως και προτάσεις αύξησης πωλήσεων μέσω αποτελεσματικού SMS & Viber marketing, οι επιχειρήσεις θα βρουν αυτά που χρειάζονται ώστε να μετασχηματιστούν ψηφιακά και να γίνουν πιο σύγχρονες και ανταγωνιστικές.

Η ομάδα των εξειδικευμένων συμβούλων πωλήσεων του K2B – Business empowerment by Kotsovolos, θα προτείνει τις κατάλληλες λύσεις σε κάθε επιχείρηση που είναι δικαιούχος του προγράμματος, μέσα από λογισμικά και λύσεις από παγκοσμίως γνωστούς κατασκευαστές αλλά και κορυφαίες Ελληνικές εταιρείες,

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης (set up) για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών που μπορεί να έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Τα βήματα που θα οδηγήσουν έναν επιχειρηματία στις ιδανικές ψηφιακές λύσεις

Σύμφωνα με την προκήρυξη που αναρτήθηκε σχετικά με το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν από αυτό, υπάγονται στους κλάδους αγρο-διατροφής, υγείας-φαρμάκων, τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, ενέργειας, περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, μεταφορών, υλικών-κατασκευών, τουρισμού, πολιτισμού, δημιουργικών βιομηχανιών, δραστηριότητας μεταποίησης. Οι δικαιούχες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ και έχουν συσταθεί πριν το 2022.

Η ονομαστική αξία των vouchers που θα λάβουν αυτές οι επιχειρήσεις, θα προσδιοριστεί ανάλογα με το μέγεθος τους, ως το προσωπικό που απασχολούν, σε Ενιαίες Μονάδες Εργασίας (ΕΜΕ) και θα κυμαίνεται από 900 έως 18.000 ευρώ. Έπειτα, κάθε επιχειρηματίας που θα λάβει την επιδότηση, θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα ψηφιακά εργαλεία που καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησής του, πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Κωτσόβολου -οι ειδικοί σύμβουλοι του οποίου μάλιστα, θα τον βοηθήσουν, προτείνοντάς του τις κατάλληλες λύσεις.

Ο σκοπός του προγράμματος, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που αναβαθμίζουν τις επιχειρήσεις

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» σκοπό έχει να αναβαθμίσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντάς τους τα εργαλεία που θα τις καταστήσουν πιο ανταγωνιστικές και ευέλικτες στη σύγχρονη αγορά. Μέσω του «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», οι επιχειρήσεις θα βελτιώσουν την παραγωγική, την εμπορική και τη διοικητική τους λειτουργία, θα αποκτήσουν έναν εξελιγμένο τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας, ακολουθώντας συγχρόνως εναλλακτικές μορφές υβριδικής εργασίας, ενώ θα μπορούν να ψηφιοποιήσουν απόλυτα τις συναλλαγές τους, κάνοντάς τες πιο αξιόπιστες και ασφαλείς για πελάτες και συνεργάτες.

Πώς θα επιτευχθούν όλα αυτά; Χάρη στα σύγχρονα προϊόντα και τις εξελιγμένες υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωτσόβολος, δηλαδή ο «νούμερο ένα» προορισμός τεχνολογίας, ο οποίος ενισχύει τις δικαιούχες επιχειρήσεις στο 100%, συμπληρώνοντας το κρατικό voucher που τους δίνεται, με μία δωροεπιταγή του 10%, ώστε να την αξιοποιήσουν για μελλοντικές αγορές από τον Κωτσόβολο. Στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται, συγκαταλέγονται πλατφόρμες marketing, λογισμικά ηλεκτρονικής ασφάλειας και εμπορικά λογισμικά, εφαρμογές αυτοματοποίησης διαδικασιών και πολλά άλλα εργαλεία, τα οποία σηματοδοτούν μία νέα, digital εποχή στο σύγχρονο επιχειρείν.

Η απόφαση μίας επιχείρησης να βελτιώσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό της και να πραγματοποιήσει έναν εσωτερικό ψηφιακό μετασχηματισμό, είναι μία σημαντική και πολλά υποσχόμενη επένδυση, η οποία καλό είναι να γίνει με τη βοήθεια ενός ειδικού, ο οποίος ξέρει ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν ή η ιδανική υπηρεσία για κάθε ανάγκη μία επιχείρησης. Ακριβώς για αυτό, η έμπειρη ομάδα K2B της Κωτσόβολος είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει κάθε επιχειρηματία που θέλει να βελτιώσει τη λειτουργία της επιχείρησής του, προτείνοντάς του προσιτές λύσεις, οι οποίες ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησής του.