ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Τα κράτη δεν μπορούν να μπλοκάρουν το ίντερνετ»

«Τα κράτη δεν μπορούν να μπλοκάρουν το ίντερνετ»

Ο άνθρωπος που εφεύρεσε τον παγκόσμιο ιστό, Tim Berners-Lee τόνισε χθες σε εκδήλωση στο Λονδίνο πως οι χώρες που επιχειρούν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο ίντερνετ θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια. Κι αυτό γιατί η αποκεντρωμένη φύση του διαδικτύου δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.

Κατα την διάρκεια παρουσίασης έκθεσης αξιολόγησης 61 κρατών για τον τρόπο με τον οποίο αυτές αξιοποιούν το ίντερνετ, ο Berners-Lee δήλωσε πως κανένα απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να μπλοκάρει την εισροή ψηφιακής πληροφορίας, καθώς ο παγκόσμιος ιστός δεν έχει έναν «κεντρικό διακόπτη» που να διακόπτει τη λειτουργία του. «Καθώς έχει σχεδιαστεί με τη λογική του αποκεντρωμένου συστήματος», εξήγησε, «τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια κεντρική «αρτηρία» που να συνδέει οποιοδήποτε κράτος με τα υπόλοιπα, και η οποία να μπορεί επομένως να μπλοκαριστεί».

Πρώτη στη σχετική λίστα βρέθηκε η Σουηδία, με τις Βρετανία, Καναδά και Φινλανδία να ακολουθούν. Στην τρεις τελευταίες θέσεις κατατάχθηκαν η Μπουρκίνα Φάσο, η Ζιμπάμπουε και η Υεμένη.

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής, Κεφαλογιάννης και ίντερνετ

Το Ebay απαγορεύει τη... μαγεία

Video: Ο Πολωνός... Spiderman κατακτά το Διαδίκτυο!

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων