ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Sleep box»: Η εφεύρεση του Ζάκερμπεργκ για την κουρασμένη σύζυγό του (pic)

«Sleep box»: Η εφεύρεση του Ζάκερμπεργκ για την κουρασμένη σύζυγό του (pic)
Η εφεύρεση του Mr. Facebook για τη σύζυγό του
INSTAGRAM

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν είναι θνητοί και αντιμετωπίζουν και αυτοί δυσκολίες, όπως η έλλειψη ύπνου. Έτσι, ο ιδρυτής του Facebook αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει για να κάνει τη ζωή τους καλύτερη. 

«Το να είσαι μητέρα είναι δύσκολο και από τότε που κάναμε παιδιά η Πρισίλα δεν κοιμάται αρκετά τα βράδια» αναφέρει ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Instagram.

«Ξυπνάει και ελέγχει το κινητό της για να δει εάν τα παιδιά ξυπνάνε σύντομα. Όμως, επειδή μετά ξέρει τι ώρα είναι δεν μπορεί να κοιμηθεί παραπάνω γιατί αγχώνεται» αναφέρει ο Ζάκερμπεργκ.

Έτσι, για να τη βοηθήσει «εκμεταλλεύτηκε» τις γνώσεις του περί μηχανικής και δημιούργησε μία συσκευή που ονομάζει «κουτί ύπνου».

Το κουτί τοποθετείται στο κομοδίνο και εκπέμπει ένα πολύ «αχνό φως» μεταξύ 06:00 και 07:00 το πρωί, ώστε η Πρισίλα να καταλαβαίνει εάν είναι ώρα να σηκωθεί ή όχι.

Εάν το φως δεν έχει ανάψει καν, τότε θα γνωρίζει πως μπορεί να κοιμηθεί ξανά και δεν θα πρέπει να κοιτάζει συνεχώς την ώρα, πράγμα που της προκαλεί άγχος.

«Ως μηχανικός, η δημιουργία μίας συσκευής για να βοηθήσω τη σύζυγό μου να κοιμάται καλύτερα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορώ να της δείξω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο Ζάκερμπεργκ σχετικά με τη νέα του δημιουργία δήλωσε πως τη δημοσιοποίησε ώστε εάν κάποιος ειδικός ενδιαφέρεται, να μπορεί να στηριχθεί στην ιδέα του και να φτιάξει κουτιά ύπνου για να βοηθηθούν περισσότεροι άνθρωποι.

Σχετικές ειδήσεις