ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Laptop γεμάτο επικίνδυνους ιούς πουλήθηκε σε δημοπρασία - Το αστρονομικό ποσό

Laptop γεμάτο επικίνδυνους ιούς πουλήθηκε σε δημοπρασία - Το αστρονομικό ποσό
Τα θρυλικά Windows έχουν «μολυνθεί» με έξι από τα καταστροφικότερα «κομμάτια» malware που έχουν δημιουργηθεί.
PIXABAY

Ένας φορητός υπολογιστής, παλαιότερης γενιάς και παρωχημένης τεχνολογίας, «φορτωμένος» με έξι από τους χειρότερους ιούς υπολογιστών στον κόσμο, δημοπρατήθηκε πρόσφατα έναντι περίπου 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το «art project» αποτελεί δημιουργία του Internet artist, Guo O Dong, και για να το υλοποιήσει συνεργάστηκε με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Deep Instinct.

Ο Guo O Dong αποκαλεί το «έργο» του The Persistence of Chaos.

Ο φορητός υπολογιστής είναι ένας Samsung NC10-14GB του 2008 με οθόνη 10,2 ιντσών που «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Windows XP SP3.

Τα θρυλικά Windows έχουν «μολυνθεί» με έξι από τα καταστροφικότερα «κομμάτια» malware που έχουν δημιουργηθεί.

Οι ιοί - εφιάλτης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, που επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ο Guo O Dong επέλεξε τους συγκεκριμένους ιούς εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών τους, σε ψηφιακό και φυσικό επίπεδο.

Οι ιοί είναι οι:

  • ILOVEYOU
  • MyDoom
  • SoBig
  • WannaCry
  • DarkTequila
  • BlackEnergy

«Αυτά τα κομμάτια λογισμικού φαίνονται τόσο αφηρημένα, σχεδόν ψεύτικα με τα αστεία ονόματα τους, αλλά νομίζω ότι υπογραμμίζουν ότι ο ιστός και η πραγματική ζωή δεν είναι διαφορετικοί χώροι. Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένας από τους πιο απτούς τρόπους με τους οποίους το διαδίκτυο μπορεί να ξεφύγει από την οθόνη σας και να σας δαγκώσει», δήλωσε στο The Verge ο Guo O Dong και συμπλήρωσε: «φανταζόμαστε ότι όσα συμβαίνουν στους υπολογιστές δεν μας επηρεάζουν πραγματικά, αλλά αυτό είναι παράλογο. Ιοί που χρησιμοποιούνται ως όπλα και που μπορούν να επηρεάσουν δίκτυα ηλεκτροδότησης ή δημόσιες υποδομές μπορούν να προκαλέσουν πραγματικές και άμεσες βλάβες».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων