Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Στο Μπουτάν για Τέχνη και ζεν (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Aπό τις 14 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, το Μπουτάν διοργανώνει το 1ο Bhutan International Film Festival (BhIFF), με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ, φωτογραφία και φυσικά τοπική κουζίνα.

Το Φεστιβάλ θα γίνει στην πρωτεύουσα Thimpu και εκεί θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ και φιλμ μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και ένας παράδεισος για τους καλλιτέχνες. Πολλά workshops θα γίνονται τις πρωινές ώρες και θα είναι ανοιχτά για το κοινό.

Σε συνεργασία με το Nehru Wangchuck Cultural Centre, έχει προκηρυχθεί στο πλαίσιο του Bhutan International Festival φωτογραφικός διαγωνισμός.

Από το Φεστιβάλ δε θα μπορούσε να λείψει και η γαστριμαγική πλευρά. Η τοπική κουζίνα θα έχει την τιμητική της και όσοι επισκεφθούν την πρωτεύουσα του Μπουτάν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Mo:mo. Πρόκειται για γεμιστά ραβιόλια που φτιάχνονται στη χώρα και έχουν αρχική προέλευση το Θιβέτ.

butan

Ταυτόχρονα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πως να διατηρείτε τρόφιμα με τον παραδοσιακό τρόπο, αφού και σε αυτόν τον τομέα θα υπάρχουν επίσης σεμινάρια.