TRAVEL

Οι 20 καλύτερες απομονωμένες παραλίες της Ευρώπης – Οι 7 είναι ελληνικές!

Οι 20 καλύτερες απομονωμένες παραλίες της Ευρώπης – Οι 7 είναι ελληνικές!

Τις 20 καλύτερες απομονωμένες παραλίες της Ευρώπης ανέδειξαν για το 2020 οι χρήστες του TripAdvisor και μεταξύ αυτών βρίσκονται επτά ελληνικές. Η κορυφαία μάλιστα απομονωμένη παραλία της Ευρώπης για το 2020 δεν είναι άλλη από την παραλία Άχλα της Άνδρου!

Οι ελληνικές ακτές, με τους δεκάδες μικρούς κολπίσκους όπου ο καθένας μπορεί να βρει την ηρεμία που αποζητά και η οποία φέτος ειδικά ήταν το… μεγάλο ζητούμενο, κέρδισαν τη θέση που τους αξίζει στη λίστα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού δικτύου, μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών παραλιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των παραλιών αυτών που αναδείχθηκαν μεταξύ των καλύτερων απομονωμένων είναι και δύο ακτές στη Μύκονο: Είναι ολοφάνερο πως ακόμα και στο πιο πολυσύχναστο νησί της Ελλάδας, ο ταξιδιώτης που θέλει, μπορεί να βρει την ηρεμία του!

Την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία, με πέντε παραλίες στη λίστα, η Κροατία με τρεις, από δύο έχουν Κύπρος και Μάλτα και μία βρίσκεται στην Ιταλία. Η τελική λίστα με τις 20 καλύτερες απομονωμένες παραλίες του TripAdvisor συντάχθηκε βάσει σχολίων και βαθμολογιών των χρηστών του δικτύου, οι οποίοι τις βαθμολόγησαν με τουλάχιστον τέσσερα αστέρια και σχόλια όπως «απομονωμένη», «ερημική», «ήρεμη» κά.

Αναλυτικά οι 20 καλύτερες πιο απομονωμένες παραλίες της Ευρώπης για το 2020, είναι οι εξής:

  1. Άχλα, Άνδρος, Ελλάδα
  2. Mgarr ix-Xini, Μάλτα
  3. Κιμιλιά, Κεφαλονιά, Ελλάδα
  4. Δαφνούδι, Κεφαλονιά, Ελλάδα
  5. Λάρα, Κύπρος
  6. BagnidellaReginaGiovanna, Ιταλία
  7. Κεδροδάσος Αλυκού, Νάξος, Ελλάδα
  8. SanBlas, Μάλτα
  9. 9. Sveti Jakov, Κροατία
  10. Cala d'en Serra, Ισπανία
  11. Άγιος Σώστης, Μύκονος, Ελλάδα
  12. 12. Playa de Benalnatura, Ισπανία
  13. 13. Vall de Boquer, Ισπανία
  14. 14. Dubovica, Κροατία
  15. 15. Stiniva Cove, Κροατία
  16. Σταθμός Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας, Κύπρος
  17. 17. Playa del Portet, Ισπανία
  18. 18. Playa de Abama, Ισπανία
  19. Πάνορμος, Μύκονος, Ελλάδα
  20. 20. Μανδράκι, Σκιάθος, Ελλάδα

Αναλυτικές πληροφορίες για τις επτά ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στη λίστα του TripAdvisor:

Παραλία Άχλα, Άνδρος

Η Άχλα είναι μια μεγάλη απομονωμένη παραλία της Άνδρου, με τιρκουάζ νερά και βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του νησιού. Για να την προσεγγίσει ο επισκέπτης χρειάζεται να περάσει από έναν σχετικά βατό χωματόδρομο, από τον οποίο και αντικρίζει όλο τον κόλπο από ψηλά. Η παραλία έχει ψιλό, λευκό βοτσαλάκι και άμμο, ενώ στο ένα άκρο του κόλπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και στο άλλο άκρο ο φάρος της Γριάς.

Παραλία Κιμιλιά, Κεφαλονιά

Στα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς, στην επαρχία της Ερίσου, βρίσκονται πολλές πανέμορφες παραλίες. Μία από αυτές είναι η Κιμιλιά, κρυμμένη στο βάθος ενός καταπράσινου κόλπου. Κάτασπρα βότσαλα και σμαραγδένια νερά συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο, στο οποίο φτάνει ένας φιδίσιος δρόμος και σύντομο μονοπάτι.

Παραλία Δαφνούδι, Κεφαλονιά

Στην ίδια περιοχή της Κεφαλονιάς, αλλά στη βορειοδυτική άκρη του νησιού, βρίσκεται και η παραλία Δαφνούδι. Πολύ κοντά στο Φισκάρδο, για να την προσεγγίσει ο επισκέπτης πρέπει να διασχίσει ένα μονοπάτι, μέσα στην καταπράσινη φύση της Κεφαλονιάς. Η βοτσαλωτή παραλία, με τις σπηλιές και τα περίτεχνα βράχια, διαθέτει διαυγή νερά και είναι η αγαπημένη πολλών επισκεπτών της, Ελλήνων και ξένων.

Παραλία Κεδρόδασος Αλυκού, Νάξος

Περικυκλωμένη από ένα εντυπωσιακό κεδρόδασος, αυτή η παραλία της Νάξου έχει φανατικούς φίλους που την επισκέπτονται πεζοπορώντας. Ιδανική επιλογή χαλάρωσης, αφού σχεδόν ποτέ δεν έχει κόσμο, ακριβώς λόγω της σχετικής δυσκολίας στην πρόσβαση.

Παραλία Άγιος Σώστης, Μύκονος

Ο Άγιος Σώστης της Μυκόνου είναι μια ανοργάνωτη παραλία του πιο κοσμοπολίτικου ελληνικού νησιού. Η Μύκονος, είναι η αλήθεια, διαθέτει υπέροχες θάλασσες και αμμώδεις ακτές, τόσες που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Ο Άγιος Σώστης είναι ιδανική επιλογή για όσους ψάχνουν την άγρια, αυθεντική πλευρά του νησιού.

Παραλία Πάνορμος, Μύκονος

Αντίστοιχη η κατάσταση και στον Πάνορμο, στη βόρεια πλευρά της Μυκόνου. Μια ήσυχη παραλία, ελεύθερη και με πεντακάθαρα νερά και χρυσαφιά άμμο. Έξτρα μπόνους τα ταβερνάκια που λειτουργούν εκεί όλο το καλοκαίρι.

Παραλία Μανδράκι, Σκιάθος

Το πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη Σκιάθο προσφέρει το Μανδράκι. Για να το απολάυσουν οι επισκέπτες όμως πρέπει να περπατήσουν ως την ακτή αυτή, με την λευκή άμμο και τα καταγάλανα νερά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.