TRAVEL

Weekend στο βουνό: Ένα διήμερο στα ορεινά καταφύγια της Πάρνηθας

Στα ορεινά καταφύγια της Πάρνηθας
Στα ορεινά καταφύγια της Πάρνηθας
INTIME

Αυτόν τον μήνα, μην διστάσετε να εκπλήξετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διοργανώνοντας ένα σαββατοκύριακο διαφορετικό από τα άλλα, για μια εκδρομή στην Πάρνηθα.

Ο Νοέμβριος αποτελεί ίσως τον ιδανικότερο μήνα του χρόνου για μία σύντομη απόδραση από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ακόμη και για εσάς όπου δεν είστε λάτρεις των ταξιδιών, καθώς θεωρείτε την ξεκούρασή σας ιερή, ειδικά κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μία κοντινή και σύντομη εκδρομή, σίγουρα θα σας αναζωογονήσει και θα «γεμίσει» τις μπαταρίες σας.

Αυτόν τον μήνα, μην διστάσετε να εκπλήξετε τόσο τον εαυτό σας όσο και την παρέα σας, διοργανώνοντας ένα σαββατοκύριακο διαφορετικό από τα άλλα. Το βουνό φυσικά, αποτελεί μονόδρομο αυτή την εποχή του χρόνου, όπου το «χουχούλιασμα» και η ζεστασιά είναι όλα όσα ζητάτε από μία απόδραση. Τι καλύτερο άλλωστε τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου από βουνό, ζεστά ρούχα και απόλυτη ησυχία;

Μάλιστα για να απολαύσετε μάλιστα την εμπειρία του βουνού, δεν χρειάζεται παρά να επισκεφθείτε το πιο ψηλό βουνό της Αττικής, την Πάρνηθα. Ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες ομορφιές του βουνού της Πάρνηθας, θα έρθετε σίγουρα σε επαφή με τη φύση και θα αισθανθείτε την ηρεμία και τη γαλήνη που αναζητάτε. Η Πάρνηθα είναι ένα από τα πιο πυκνοδασωμένα βουνά της Ελλάδας, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα που σίγουρα θα σας εκπλήξουν σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη βόλτα που θα κάνετε στην περιοχή.

Ζήστε τη μαγεία του φυσικού κάλλους

Περνώντας το Σαββατοκύριακό σας στο καταφύγιο της Πάρνηθας, το οποίο απέχει μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας θα πιστέψετε πως βρίσκεται πολύ μακρύτερα από την Αττική. Στην ευρύτερη περιοχή φιλοξενούνται 1100 διαφορετικά είδη φυτών, πολλά θηλαστικά και πτηνά.

Το καταφύγιο, που βρίσκεται στην «καρδιά» της Πάρνηθας, μακριά από την πολύβουη πόλη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν τις απαράμιλλες ομορφιές του τόπου να χαλαρώσουν μέσα στην φύση τον καθαρό αέρα, την όμορφη θέα και να ανακαλύψουν το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, Εθνικός Δρυμός και περιοχή Natura 2000. Καλύπτεται από πεύκα και έλατα, διαθέτει πανέμορφα μονοπάτια και προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες για να χαρείτε τη φύση, να απολαύσετε πεζοπορικές διαδρομές με ολόκληρη την οικογένεια.

Διανυκτέρευση σε ένα από τα καταφύγια της Πάρνηθας

Το δημοφιλές καταφύγιο Μπάφι του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αθηνών που στέκει σε υψόμετρο 1.161 μέτρων, θα σας προσφέρει εμπειρίες και στιγμές ανεξίτηλες στο χρόνο. Ειδικά εάν ανήκετε σε εκείνους που τους ανοίγει η όρεξη με τη φύση, το συγκεκριμένο καταφύγιο διοργανώνει πεζοπορίες και διαδρομές σε δύσβατα σημεία, ιδανικές για αρχάριους και μη. Φυσικά προσφέρει πολύ καλό φαγητό, όπως ένα ζεστό πιάτο με παραδοσιακή φασολάδα και χωριάτικο λουκάνικο, πίτες και ζεστά ροφήματα.

Συνεχίζοντας την διαδρομή μετά το Μπάφι, βρίσκεται το καταφύγιο Φλαμπούρι σε υψόμετρο 1.158 μέτρων, όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε, σε ένα χώρο άνετο και ζεστό με ξύλινο πάτωμα. Πρόκειται για το δεύτερο οργανωμένο καταφύγιο της Πάρνηθας, που προσφέρει μαγευτική θέα σε ολόκληρη την Αθήνα, μέχρι την Αίγινα, τον Πόρο και την Ύδρα.

Ένα Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη στην Πάρνηθα, καθώς οι ανατροπές είναι, ενίοτε, ό,τι χρειάζεστε. Ένα διήμερο στα ορεινά καταφύγια της Πάρνηθας, για το οποίο αρκεί ένα σακίδιο, τα πιο ζεστά σας ρούχα και άνετα και ανθεκτικά παπούτσια για περιηγήσεις στα μονοπάτια του βουνού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.