TRAVEL

Χριστούγεννα στον κόσμο: Πέντε επιλογές που μας ταξιδεύουν... στα παραμύθια

Χριστούγεννα στον κόσμο: Πέντε επιλογές που μας ταξιδεύουν... στα παραμύθια

Νέα Υόρκη, Βιέννη, Λονδίνο, Σίδνεϋ, Ελσίνκι – Πώς θα περάσουμε τις ημέρες των γιορτών σε πέντε ονειρεμένους προορισμούς της εποχής.

Τα Χριστούγεννα επιλέγουν πολλοί για να ταξιδέψουν και με αφορμή τις γιορτές να δημιουργήσουν αναμνήσεις ζωής με τους αγαπημένους τους. Είτε πρόκειται για ένα πολύ σύντομο ταξίδι είτε για μερικές ημέρες παραπάνω, η εμπειρία των Χριστουγέννων στο εξωτερικό είναι πολύ δυνατή και αξίζει να την εξετάσουμε προσεκτικά. Αν το τολμήσουμε μάλιστα, είναι καλό να ταξιδέψουμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορούμε, ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία διακοπών στην καρδιά του χειμώνα.

Νέα Υόρκη: Η Μητρόπολη του κόσμου φοράει τα γιορτινά της

Για την μεγαλύτερη μητρόπολη της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια γιορτή – είναι μια «εποχή» που ξεκινά πολύ – πολύ νωρίτερα. Εκατομμύρια φωτάκια στολίζουν τα πανύψηλα κτήρια, τους δρόμους και φυσικά τις αμέτρητες βιτρίνες του Μανχάταν – μόνο και μόνο η βόλτα εκεί είναι εμπειρία ζωής. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller με το παγοδρόμιο μπροστά και τις χαρακτηριστικές κόκκινες, τεράστιες χριστουγεννιάτικες μπάλες για ντεκόρ, το Empire State Building στα γιορτινά του, τα πολυκαταστήματα που διαθέτουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, τα υπέροχα μουσεία κι από κοντά τα εστιατόρια, τα σπίτια στο Brooklyn και στο Queens, τα πάντα είναι στολισμένα και γιορτινά. Δεν είναι σπάνιο ούτε το χιόνι, που μπορεί να συναντήσουμε και να μετατρέψει την εμπειρία μας σε ακόμα πιο μαγική.

Βιέννη: «Παραδοσιακά» Χριστούγεννα στην καρδιά της Ευρώπης

Σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τη Νέα Υόρκη κινείται μία από τις πιο παλιές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η Βιέννη, με το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό της στυλ, συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς προσφέρει αυτό που πολλοί επιζητούν και κάνει την πραγματικότητα να μοιάζει παραμυθένια! Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της με τα χιλιάδες στολίδια και αντικείμενα δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στις βόλτες στην πόλη, ενώ δεν γίνεται να μην παρακολουθήσει ο επισκέπτης τουλάχιστον μία παράσταση, ένα κονσέρτο ή μια συναυλία από τις περίφημες ορχήστρες της. Ούτως ή άλλως, οι περίπατοι στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο κέντρο της παλιάς πόλης, με τα στενά σοκάκια και τα παλιά κτήρια κάνει το ταξίδι στη Βιέννη τα Χριστούγεννα μοναδικό!

Λονδίνο: Χριστούγεννα με αγγλικές παραδόσεις

Μπορεί το Λονδίνο να είναι μία από τις πιο σύγχρονες μεγαλουπόλεις του κόσμου, όμως σε ό,τι έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα και τις γιορτές, οι Άγγλοι ξέρουν να τηρούν τις παραδόσεις τους, τόσο τις παλαιότερες όσο και τις πιο… σύγχρονες – ποιος δεν θέλει να απολαύσει μια βόλτα στο στολισμένο, χριστουγεννιάτικο Harrod’s; Αντίστοιχα, ο στολισμός της Oxford Street δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, όπως και μια βόλτα στο London Eye για την πιο εντυπωσιακή θέα του Big Ben και των κτηρίων του Κοινοβουλίου από ψηλά. Βεβαίως, το Buckingham στολίζεται από άκρη σε άκρη και ακόμα και η βασιλική οικογένεια απολαμβάνει το χριστουγεννιάτικο δείπνο με πάσα ευλάβεια και, φυσικά με χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, που αξίζει να απολαύσουμε κι εμείς!

Σίδνεϋ: Down under Χριστούγεννα στον καυτό ήλιο της παραλίας

Διακοπές στην Αυστραλία τα Χριστούγεννα; Γιατί όχι, αφού τότε στη χώρα αυτοί έχουν καλοκαίρι και οι Αυστραλοί υποδέχονται τον Άγιο Βασίλη στην ακροθαλασσιά, ενώ στολίζουν το δέντρο τους με τα μαγιό και απολαμβάνουν το εορταστικό δείπνο στις βεράντες! Είναι βέβαιο πως τα Χριστούγεννα στο Σίδνεϋ, μια από τις πιο δημοφιλείς μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας, θα είναι η πιο ξεχωριστή εμπειρία της ζωής μας, ειδικά αν δεν χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μερικά από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής: Την περίφημη Όπερα που μοιάζει με ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι, τη Γέφυρα του Σίδνεϋ, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, τον Πύργο αλλά και το Ενυδρείο και τον Ζωολογικό Κήπο της πόλης.

Ελσίνκι: Χριστούγεννα στην… πατρίδα τους!

Είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κάποιος το γεγονός πως στις μέρες μας, οι Φινλανδοί έχουν κάνει τα Χριστούγεννα… δικά τους: Από το Ροβανιέμι στον βορρά της Λαπωνίας έως το Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της χώρας, η Φινλανδία αυτή την εποχή είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για να αισθανθούμε την ατμόσφαιρα της γιορτής. Στο Ελσίνκι μπορούμε να περιηγηθούμε στην τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά St Thomas Christmas Market, στην παραδοσιακή αγορά στο λιμάνι, στους δρόμους του ιστορικού κέντρου που είναι στολισμένοι από άκρη σε άκρη, ενώ φυσικά και στήνεται κάθε χρόνο το τοπικό «χωριό του Άη Βασίλη», το Joulumaailma που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.