Christmas spirit - Έξι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα
TRAVEL

Christmas spirit - Έξι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα

Μπορεί η Ελλάδα να είναι ευρέως γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τον λαμπερό ήλιο, τα γραφικά σοκάκια των νησιών και τις χρυσαφένιες παραλίες της, ωστόσο δεν πρέπει να λησμονούμε το γεγονός πως δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει χειμερινούς προορισμούς του εξωτερικού, χάρη στα όμορφα βουνά της και τα παραδοσιακά χωριά της.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου τα Χριστούγεννα στην χώρα μας, αποτελούν αναμφισβήτητα την ομορφότερη γιορτή του χειμώνα και μία μοναδική ευκαιρία για ολιγοήμερες αποδράσεις. Οι επιλογές ποικίλουν, όπως και οι αμέτρητοι ταξιδιωτικοί προορισμοί, είτε αναζητάμε στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, είτε μέρη γεμάτα κόσμο και φωτεινά λαμπιόνια στους δρόμους. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι επιθυμούμε να περάσουμε αξέχαστες γιορτινές στιγμές στα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας, μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Για όλους εμάς, που είμαστε της «τελευταίας στιγμής», δεν χρειάζεται άγχος και αναστάτωση, μιας και ακόμη και εάν δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε μία επιλογή για τις διακοπές των Χριστουγέννων ή δεν έχουμε μπει ακόμα στο ανάλογο κλίμα, λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας …ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε, να φορέσουμε τα γιορτινά μας και να οργανώσουμε το πιο όμορφο εορταστικό ταξίδι.

Ζαγοροχώρια, Καστοριά, Καϊμακτσαλάν, Λίμνη Πλαστήρα ή Μέτσοβο; Όποιο μέρος και εάν επιλέξουμε τελικά το φυσικό κάλλος και τα μαγευτικά τοπία θα μας μαγέψουν και θα μας βοηθήσουν να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για ολόκληρη την υπόλοιπη σεζόν.

Ήρθε η ώρα επομένως να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για φέτος τα Χριστούγεννα, μέσα από τους 6 καλύτερους και πιο δημοφιλείς προορισμούς που συγκεντρώσαμε, λίγο πριν υποδεχτούμε την νέα χρονιά.

Ζαγοροχώρια

Περιηγούμαστε σε ένα από τα 48 παραδοσιακά χωριά για τη διαμονή μας! Το φυσικό τοπίο στο Ζαγόρι της Πίνδου είναι μοναδικό και οι εικόνες θα μας βοηθήσουν σίγουρα να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για τον νέο χρόνο! Μερικά από τα πιο γνωστά χωριά είναι το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, τα Άνω Πεδινά, το Μονοδένδρι, η Αρίστη, το Τσεπέλοβο και η Βωβούσα.

Καστοριά

Μία βόλτα στις γραφικές συνοικίες της Καστοριάς, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε μια χερσόνησο, σίγουρα θα μας μαγέψει. Αξίζει σίγουρα να περιπλανηθούμε στα μεγαλοπρεπή αρχοντικά στη συνοικία Ντολτσό και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα στο Απόζαρι με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα πανέμορφα σπίτια, που ακολουθούν τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

Καϊμακτσαλάν

Ο διατηρητέος οικισμός βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 1.180-1.240 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βόρα και περιβάλλεται από δάση οξιάς. Η περιοχή ενδείκνυται για τους λάτρεις του σκι, της πεζοπορίας, της ιππασίας και της τοξοβολίας, ενώ προσφέρονται κι άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν λειτουργεί από τέλος Νοεμβρίου έως αρχές Μαΐου και διαθέτει πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας.

Λίμνη Πλαστήρα

Χιόνια στα βουνά, δραστηριότητες στη λίμνη και φυσιολατρικοί περίπατοι σε πανέμορφα μονοπάτια μέσα στο δάσος. Στα χωριά που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Πλαστήρια (τα Καλύβια Πεζούλας και το Νεοχώρι είναι τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά) μπορούμε να ζεσταθούμε με τσίπουρο και κρασί απολαμβάνοντας παραδοσιακές γεύσεις, δίπλα σε αναμμένα τζάκια με θέα τη λίμνη.

Μέτσοβο

Η βουνίσια γοητεία του Μετσόβου με τα παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και το χιονισμένο φόντο, το καθιστά έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Οι λάτρεις της Τέχνης και του πολιτισμού, καλό είναι να μην παραλείψουμε μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου (Αρχοντικό Τοσίτσα), την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ και το Μουσείο Τσανάκα, ενώ όσοι αγαπούν τα χειμερινά σπορ, ας μην ξεχάσουν να φέρουν τα πέδιλα του σκι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.