TRAVEL

Ρομαντική απόδραση: Οι χειμερινοί προορισμοί που θα σας φέρουν πιο κοντά

Ρομαντική απόδραση: Οι χειμερινοί προορισμοί που θα σας φέρουν πιο κοντά

Ζεστή ατμόσφαιρα, αναμμένο τζάκι και χιονισμένα τοπία... Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς, για να «στήσει» το απόλυτο ρομαντικό σκηνικό;

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούν τη λέξη διακοπές να σκέφτονται, πλακόστρωτα σοκάκια, εξωτικές παραλίες και ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι χειμερινές αποδράσεις έχουν διαφορετική γοητεία από τις καλοκαιρινές. Η ζεστή ατμόσφαιρα από το αναμμένο τζάκι και τα χιονισμένα τοπία, είναι το απόλυτα ρομαντικό σκηνικό, για να γίνουν οι χειμερινές σας αποδράσεις, η «νούμερο 1» επιλογή για διακοπές και αυτήν τη σεζόν. Ειδικά, για τους δεσμευμένους της παρέας, μια ρομαντική απόδραση, σε έναν χειμερινό προορισμό, είναι κάτι που θα σας κάνει να περάσετε υπέροχα με το άλλο σας μισό, δημιουργώντας νέες στιγμές και εμπειρίες στις ομορφιές των χειμερινών τοπίων.

Πρώτη «στάση», το μαγευτικό Πήλιο

Το Πήλιο, το βουνό των μυθικών Κενταύρων, είναι ένας κορυφαίος προορισμός που ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως πλήθος τουριστών επισκέπτεται κάθε εποχή του χρόνου τα υπέροχα χωριά του Πηλίου. Το σίγουρο είναι πως τα δεκάδες γραφικά χωριουδάκια, θα σας προσφέρουν ανεπανάληπτες εικόνες και μοναδικές στιγμές, τις οποίες θα θέλετε να ζήσετε ξανά και ξανά. Είτε λοιπόν αυτόν τον χειμώνα, επιλέξετε να περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα καλντερίμια της Πορταριάς, για να θαυμάσετε την υπέροχη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και να εισπνεύσετε τον καθαρό αέρα του βουνού, είτε να παραδοθείτε στη μαγική ατμόσφαιρα της Μακρινίτσας, του διάσημου κεφαλοχωρίου του Πηλίου, θαυμάζοντας την υπέροχη πλατεία Μπράνη, καθώς και την απεριόριστη θέα προς τον Παγασητικό ή να βολτάρετε ανάμεσα στα όμορφα αρχοντικά της Ζαγοράς, ενός από τα μεγαλύτερα χωριά του ανατολικού Πηλίου και να απολαύστε την ηρεμία του τοπίου, δεν θα χορταίνετε να περπατάτε χέρι-χέρι με το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Για εσάς, που πέρα από μαγευτικά τοπία, αναζητάτε και μέρη τα οποία θα σας υπενθυμίσουν την αξία της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου σας, τότε μία βόλτα στο μοναστήρι της Παναγίας Πορταρέας με αγιογραφίες του 1581 -από το οποίο η Πορταριά έχει πάρει το όνομά της- ή το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Πορταριάς, που στεγάζεται στο διώροφο αρχοντικό Δ. Ζούλια και έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού, θα σας κάνουν να γυρνάτε όλη την ημέρα μέχρι να ανακαλύψετε έναν ακόμη «θησαυρό».

Λουτρά Πόζαρ, για μία ανεπανάληπτη εμπειρία

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ιαματικά λουτρά, που βρίσκονται πλησίον του Λουτρακίου νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας. Πρόκειται για μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Εκεί θα βρείτε εξωτερικές ή εσωτερικές πισίνες και φυσικά επιβλητικούς καταρράκτες. Ανάμεσα στους πρόποδες του Βόρα, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, οι φυσικοί καταρράκτες είναι εκεί για να σας προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία.

Πρόκειται για έναν αγαπημένο προορισμό, που πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν ή να τους αποθαρρύνει η απόσταση από την Αθήνα. Ωστόσο, είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, αφού η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται στη 1 ώρα και 30 λεπτά. Όμως, αν έχετε αρκετές ημέρες να διαθέσετε στην χειμερινή σας απόδραση, τότε τα Λουτρά Πόζαρ και η ευρύτερη περιοχή, θα σας αποζημιώσουν παρά τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε.

Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών, αποτελούν κέντρο ιαματικού τουρισμού, καθώς χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες τους κυρίως για θεραπευτικούς λόγους. Οι μορφές υδροθεραπείας που εφαρμόζονται σε αυτά είναι η λουτροθεραπεία και η ποσιθεραπεία.

Ελάτη και Περτούλι, δηλαδή τα «διαμάντια» της Θεσσαλίας

Το Περτούλι και η Ελάτη, είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο όμορφους ελληνικούς προορισμούς, στους οποίους απολαμβάνει κάποιος το μεγαλείο της ελληνικής φύσης. Και μιας και το κρύο είναι έντονο και τα κατάλευκα τοπία ολοφάνερα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερος προορισμός για ένα ζευγάρι, το οποίο θέλει να απολαύσει λίγες ημέρες μακριά από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το πλήθος των επιλογών για διαμονή σε ξενώνες, ξενοδοχεία, παραδοσιακά δωμάτια με τζάκι, σπιτικό φαγητό σε ταβέρνες και προσεγμένα εστιατόρια μπορούν να εγγυηθούν υπέροχες ρομαντικές στιγμές σε μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές ορεινές περιοχές της χώρας. Από την Ελάτη μέχρι το Περτούλι, να υπολογίζετε ότι θα διανύσετε 15 χιλιόμετρα. Το Περτούλι διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή και μερικά από τα καλύτερα ορεινά ξενοδοχεία της Θεσσαλίας, όμως οι ρυθμοί είναι σαφώς ηπιότεροι από αυτούς της πιο τουριστικής Ελάτης και γενικότερα, η ατμόσφαιρα εκεί θυμίζει περισσότερο χωριό.

Μπορεί οποιοσδήποτε προορισμός να μοιάζει μαγικός, όταν τον επισκεπτόμαστε με το άλλο μας μισό, ωστόσο, όταν αυτός ο προορισμός συνδυάζει τη γραφικότητα, την ομορφιά και την αυθεντικότητα της χώρας μας, γίνεται ακόμη πιο μοναδικός. Αυτόν τον χειμώνα, λοιπόν, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα τρία αυτά μέρη της Ελλάδας και να ζήσετε ανεπανάληπτες στιγμές και εμπειρίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.