Μεσσηνία
Πηγή: Intime News
TRAVEL

Τα οκτώ «εξωτικά» μέρη στην Ελλάδα που πρέπει όλοι να δούμε από κοντά

Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς

Τις εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας, τις γνωρίζουμε λίγο – πολύ όλοι μας, ακόμα και αν δεν τις έχουμε επισκεφθεί από κοντά. Από τον πολυφωτογραφημένο Μύρτο της Κεφαλονιάς και τον Μπάλο στα Χανιά της Κρήτης, το Ελαφονήσι πάλι στα Χανιά και τον Σίμο στην Ελαφόνησο, το Σαρακίνικο της Μήλου, τον Μυλοπόταμο στο Πήλιο, την Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης και τα Μαύρα Βόλια της Χίου, είναι εικόνες που δημοσιεύονται συχνά όχι μόνο στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα διεθνή.

Πέρα όμως από αυτές τις ομορφιές, η Ελλάδα έχει κι άλλα εντυπωσιακά τοπία που μοιάζουν εξωτικά, όμως βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, από τη Μακεδονία ως την Κρήτη και από την Ανατολή ως τη Δύση. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε οκτώ τέτοια αξιοθέατα της φύσης που αξίζει όλοι μας να δούμε από κοντά.

Λίμνη στο Σκρα, Κιλκίς

Μια γαλάζια λίμνη στο Κιλκίς; Κι όμως, όπως είναι φανερό από τις φωτογραφίες, υπάρχει, είναι αληθινή και μάλιστα μπορούμε να την επισκεφθούμε και να κολυμπήσουμε στα εντυπωσιακά νερά της. Αρκεί να πάρουμε τον δρόμο προς Αξιούπολη και για τα χωριά Κούπα και Φανός, όπου θα συναντήσουμε τις πινακίδες προς τους «Καταρράκτες».

Καταρράκτης στην Κουιάσα, Τζουμέρκα

Αυτή την ομορφιά τη συναντάμε κατά τη διάρκεια του μονοπατιού της «Κουιάσα – Πουλιάνα», στα Τζουμέρκα της Ηπείρου, που ενώνει τα χωριά Συρράκο και Καλαρρύτες. Η διαδρομή θεωρείται από τις ευκολότερες στην περιοχή, γεμάτη πανέμορφα τοπία που εντυπωσιάζουν κάθε περιπατητή. Μεταξύ άλλων, ένας παλιός μύλος είναι πλέον ανακαινισμένος και προσφέρει μοναδικό καφέ στη φύση.

Το φαράγγι του Χα, Ιεράπετρα Κρήτης

Ένας εντυπωσιακός καταρράκτης στολίζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της ανατολικής Κρήτης, στο Λασίθι. Είναι το φαράγγι του Χα, που βρίσκεται βόρεια της Ιεράπετρας και το οποίο εντυπωσιάζει από την είσοδό του κιόλας: Είναι μόλις τρία μέτρα πλατιά! Ο εντυπωσιακός καταρράκτης έχει ύψος 215 μέτρων και βρίσκεται προς το τέλος της διαδρομής.

Ο καταρράκτης στο Σκεπασμένο του Βελβεντού Κοζάνης

Μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το Βελβεντό Κοζάνης βρίσκεται το Φαράγγι των «Εννιά Πιερίδων Μουσών» ή «Σκεπασμένο», όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης. Φυσικές λιμνούλες και εντυπωσιακά βράχια ολοκληρώνουν το μοναδικό τοπίο που κόβει την ανάσα.

Οι καταρράκτες στο Ηλιοχώρι Ιωαννίνων

Κρυμμένοι μέσα στη φύση, κοντά στο χωριό Ηλιοχώρι Ιωαννίνων βρίσκεται ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς: Εντυπωσιακοί καταρράκτες που καταλήγουν σε μια λιμνούλα, μέσα στο πράσινο και τη φύση. Για να το προσεγγίσουμε θα πρέπει να διασχίσουμε ένα απαιτητικό μονοπάτι στο βουνό, με το αποτέλεσμα πάντως σίγουρα να αποζημιώνει!

Ο καταρράκτης του ρέματος Ραπεντώσας, στην Αττική

Ένα σύντομο μονοπάτι αρκεί για να μας μεταφέρει από την κίνηση και τη φασαρία της Αττικής σε ένα μοναδικό τοπίο: Τον καταρράκτη του ρέματος Ραπεντώσας, στον Διόνυσο, λίγο βορειότερα από το μεγάλο λατομείο, στις παρυφές της Πεντέλης.

Το Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία

Το Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομά του: Μια περιοχή με πολλές, μικρές λιμνούλες και καταρράκτες, μέσα στη φύση της περιοχής. Αν και για να προσεγγίσει κάποιος το σημείο χρειάζεται να διασχίσει ένα μονοπάτι, τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι εκείνη που… απαρνούνται τις παραλίες της Μεσσηνίας και προτιμούν να απολαύσουν εκεί μια δροσερή βουτιά.

Ο καταρράκτης στο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς, στα Τρίκαλα

Ένα πραγματικά παραμυθένιο σκηνικό, που μοιάζει βγαλμένο από ατμοσφαιρική ταινία, είναι αυτό που σχηματίζει ο καταρράκτης με το παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς, λίγο έξω από την Πύλη Τρικάλων. Το μονότοξο γεφύρι έχει μήκος 26 μέτρα και ύψος 10 μέτρα, ενώ οι καταρράκτες, η βλάστηση και τα βράχια δημιουργούν ένα τοπίο που μοιάζει με βασίλειο νεράιδων και ξωτικών.

Κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάθε τόπος κρύβει ομορφιές που μόνο όταν αντικρίσουμε από κοντά, μπορούμε να εκτιμήσουμε αληθινά!