Μικρές πόλεις της Ιταλίας που αξίζει να εντάξουμε στη λίστα με τους μελλοντικούς προορισμούς μας
TRAVEL

Μικρές πόλεις της Ιταλίας που αξίζει να εντάξουμε στη λίστα με τους μελλοντικούς προορισμούς μας

Φλωρεντία, Ρώμη, Βενετία, Μιλάνο, είναι μόνο μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ιταλίας, μία χώρας που εδώ και χρόνια, χειμώνα και καλοκαίρι, συγκεντρώνει εκατομμύρια τουρίστες από κάθε άκρη του κόσμου.

Είναι οι πολυδιαφημισμένες περιοχές που καταφέρνουν και συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν, το φυσικό κάλλος με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, προσφέροντας μία αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη.

Παρόλα αυτά, δεν είναι οι μόνες πόλεις που αξίζουν την προσοχή μας, καθώς η Ιταλία διαθέτει πολλές ακόμη, μικρότερες και λιγότερο γνωστές πόλεις, οι οποίες μας συστήνουν μία πιο αυθεντική, λιγότερο τουριστική πλευρά της γειτονικής χώρας. Είναι αλήθεια πως αν θέλουμε να γνωρίσουμε σε βάθος τον πολιτισμό και την κουλτούρα μίας χώρας, είναι προτιμότερο να επισκεφθούμε τις περιοχές που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, καθώς είναι αυτές που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους, στο πέρασμα του χρόνου.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από αυτές τις περιοχές, οι οποίες υπόσχονται πως με μία επίσκεψη θα μας εισάγουν στα «μυστικά» της Ιταλίας, στις παραδόσεις, τις ανεπανάληπτες εμπειρίες και τις μαγικές διαδρομές που μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τη μεσογειακή χερσόνησο.

Το «παραμυθένιο» Αλμπερομπέλο στην επαρχία Μπάρι

Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν την ομορφιά της πόλης Αλμπερομπέλο στη Νότια Ιταλία, μίας περιοχής που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για μία περιοχή που φημίζεται για την αρχιτεκτονική της και κυρίως, για τα μικροσκοπικά ασβεστωμένα κυκλικά κτίσματα που διαθέτουν στην κορυφή τους χαρακτηριστικούς, πλίθινους κωνικούς τρούλους, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα και κάνουν την πόλη να μοιάζει βγαλμένη από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Το Αλμπερομπέλο είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται για όσους απολαμβάνουν τα νοητά «ταξίδια» στον χρόνο, ενώ τα σημεία που αξίζουν την προσοχή κάθε επισκέπτη είναι οι Σιαμαίοι Τρούλοι και ο Κυρίαρχος Τρούλος, ο οποίος λειτουργεί ως μουσείο και αφηγείται την ιστορική εξέλιξη της περιοχής.

Το Τρεβίζο είναι μία «δεύτερη» Βενετία με λιγότερο κόσμο

Όσοι από εμάς επιθυμούμε να επισκεφθούμε τη Βενετία, να πραγματοποιήσουμε βόλτες πάνω σε πλωτό στα γραφικά κανάλια της, αλλά μας αποθαρρύνει το γεγονός πως κατακλύζεται από τουρίστες κάθε εποχή του χρόνου, αξίζει να επισκεφθούμε το Τρεβίζο. Το Τρεβίζο αποτελεί μία μικρογραφία της Βενετίας, βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Βενετία, ενώ είναι χτισμένη σε μία πεδιάδα, εκεί που ο ποταμός Σίλε συναντά τον ποταμό Μποτενίτζα. Με λίγα λόγια, είναι μία υπέροχη μικρή πόλη, ιδανική για όποιον θέλει να χαλαρώσει σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Εκτός από τα χαρακτηριστικά κανάλια, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει πολλά σημεία που αξίζουν την επίσκεψή μας, όπως οι υπαίθριες αγορές, το μουσείο Casa dei Carraresi στη Via Palestro, η Gallerie delle Prigioni, καθώς και η πινακοθήκη Musei Civici.

Η ρομαντική Βερόνα που αποτελεί ιδανικό προορισμό για ζευγάρια

Αν υπάρχει μία πόλη που θεωρείται η πιο ρομαντική από όλες στον κόσμο, αυτή είναι η Βερόνα, δηλαδή η πατρίδα του μεγαλύτερου ερωτικού ειδυλλίου όλων των εποχών, αυτού μεταξύ του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, μία πόλη που είναι κτισμένη στο βορειοανατολικό τμήμα της Ιταλίας. Το εμβληματικό έργο του Σέξπηρ είναι ο βασικός λόγος που η Βερόνα φιγουράρει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, για ρομαντικές εξορμήσεις των ερωτευμένων. Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν σε αυτόν τον γραφικό οικισμό, ο οποίος μοιάζει να «αναδύεται» από τα βάθη του παρελθόντος, μπορούν να πραγματοποιήσουν μία επίσκεψη στο σπίτι της Ιουλιέτας, ένα γοτθικό «κόσμημα» αρχιτεκτονικής, το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, ενώ αξίζει να γνωρίσουν από κοντά και το Fondazione Arena Di Verona, δηλαδή την τρίτη μεγαλύτερη ρωμαϊκή αρένα της Ιταλίας μετά το Κολοσσαίο και την Κάπουα.

Η εξωτική Τροπέα που περιβάλλεται από χρυσαφένιες, αμμουδερές ακτές

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν έναν εξωτικό προορισμό σε κάποιο ταξίδι τους, χωρίς να χρειαστεί να διανύσουν τα χιλιόμετρα που επιβάλλουν μακρινές περιοχές όπως η Μαλδίβες, το Μπαλί και η Ταϊλάνδη, μπορούν απλώς να επιλέξουν την πόλη Τροπέα, η οποία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα μέρος που καθηλώνει τους επισκέπτες με το φυσικό κάλλος του, καθώς βρέχεται από κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά και διαθέτει χρυσαφένιες και λευκές ακτές με αφράτη αμμουδιά, όπως η Spiaggia A Linguata και η Spiaggia della Rotonda, οι οποίες εμπνέουν για ατελείωτες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όσο για το γραφικό, ιστορικό κέντρο της, είναι ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής, το οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα «κρυφά» σημεία της Ιταλίας που αξίζει να επισκεφθούμε σε κάποιο από τα επόμενα ταξίδια μας. Μάλιστα, μπορούμε να συνδυάσουμε την επίσκεψή μας σε κάποιο από αυτά τα μέρη, με μία σύντομη εξόρμηση σε κάποιον δημοφιλέστερο προορισμό και έτσι, να γνωρίσουμε δύο διαφορετικές περιοχές της Ιταλίας σε ένα ταξίδια.

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Τα οκτώ «εξωτικά» μέρη στην Ελλάδα που πρέπει όλοι να δούμε από κοντά

Ένα «ταξίδι» στους επίγειους «παράδεισους» της Ευρώπης που περιβάλλονται από θάλασσα

Αχέροντας: Καλοκαίρι περιπέτειας σε ένα μυθικό ποτάμι

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ