«Καλοκαίρι» στα νησιά και τον Σεπτέμβριο – Τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς
TRAVEL

«Καλοκαίρι» στα νησιά και τον Σεπτέμβριο – Τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να έφτασε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το καλοκαίρι τελείωσε!

Άλλωστε, οι ηλιόλουστες ημέρες και οι χρυσές αμμουδιές μας περιμένουν, έτσι ώστε να απολαύσουμε το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας και να εκμεταλλευτούμε τα σαββατοκύριακα για μία «ανάσα» ξεγνοιασιάς, μακριά από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ποιος είπε πως το τέλος Αυγούστου, σηματοδοτεί και την παύση των καλοκαιρινών μας διακοπών; Τα ελληνικά νησιά είναι εδώ, ως η πιο τρανή απόδειξη, πως το καλοκαίρι συνεχίζεται ακόμη και τώρα που η επιστροφή στην καθημερινή μας ρουτίνα είναι γεγονός.

Ιδού λοιπόν, τρία από τα αγαπημένα μας ελληνικά νησιά για ξεκούραση και χαλάρωση πριν μπούμε για τα καλά στην «καρδιά» της φθινοπωρινής σεζόν!

Μία απέραντη χρυσή αμμουδιά

Η αλήθεια είναι πως η Ίος δεν είναι ακόμη ένα νησί των Κυκλάδων, μιας και η φυσική ομορφιά, τα γραφικά σοκάκια και τα αξιοθέατα, που συνδυάζονται με τους ζωντανούς ρυθμούς ζωής και τη νυχτερινή διασκέδαση, την καθιστούν μοναδική. Μπορεί να είναι διάσημη για τη νυχτερινή ζωή της και την ξέφρενη διασκέδαση που προσφέρει, ωστόσο το τοπίο της και η γαστρονομία της μπορούν να κοντραριστούν στα ίσα με τα υπόλοιπα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα νησί που διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από πανέμορφες παραλίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, διαθέτει 32 χιλιόμετρα ακτογραμμής αποτελούμενης από αμμουδιές και παραλίες, οι οποίες είναι είτε πλήρως οργανωμένες με πεντακάθαρα νερά, είτε πιο βραχώδεις και απομονωμένες για περισσότερη ηρεμία.

Ένα μυστηριακό σκηνικό

H Τήνος, αποκαλείται από πολλούς το θαύμα των Κυκλάδων, ωστόσο ο λόγος δεν είναι μόνο ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας ή Παναγία της Τήνου, όπως ονομάζεται, αλλά και οι αμέτρητες κρυμμένες ή φανερές ομορφιές του νησιού. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η Τήνος θεωρείται ένας από τους πιο must προορισμούς, που έχει να σου προσφέρει γαλαζοπράσινα, κυκλαδίτικα νερά, παραδοσιακά χωριουδάκια και γραφικά σοκάκια που απλώνονται στη Χώρα του νησιού. Πρόκειται για ένα νησί που σε ταξιδεύει μεμιάς μακριά από τα προβλήματα και τους γοργούς ρυθμούς της καθημερινότητας, μεταφέροντάς σε ένα ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο περιβάλλον, χωρίς άγχος και στρες.

Μία «ανάσα» καλοκαιρινής δροσιάς

Το καλοκαίρι, οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε εκείνες τις πολυπόθητες δύο εβδομάδες των διακοπών μας, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το στρες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τι θα λέγατε όμως, εάν παρατείνουμε λίγο περισσότερο το φετινό καλοκαίρι, κάνοντας μία απόδραση σε έναν κοντινό προορισμό; Η απάντηση απέχει από 40 λεπτά έως 1,5 ώρα, ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξεις και βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού. Ο λόγος για την Αίγινα, τον ιδανικό προορισμό για να γίνουν ακόμη πιο …καλοκαιρινά, τα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου. Άλλωστε, το συγκεκριμένο νησί, μας υπόσχεται όλα όσα αναζητάμε για το σαββατοκύριακό μας: Ξεκούραση, όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και πολλές επιλογές για διασκέδαση, διαδρομές στη φύση και δραστηριότητες.

Παρά τις αμέτρητες επιλογές για μία ολιγοήμερη απόδραση από την πόλη, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πόσο πιθανό είναι να κρύβεται ένας επίγειος, σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά της χώρας μας. Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο γι’ αυτόν τον Σεπτέμβριο από το να ανακαλύψουμε μερικές από τις επιλογές, που θα μας ανταμείψουν με την αύρα και τα αμέτρητα τοπία που μας χαρίζουν.

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Απόδραση στο Φαράγγι της Νέδας: Ένα μυθικό μέρος που θα μας συναρπάσει

Στα πιο δημοφιλή νησιά του πλανήτη η Μήλος - Δείτε το Ιnfographic του Νewsbomb.gr

Ώρα για διακοπές εκτός συνόρων με τρεις κορυφαίους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτούμε

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ