TRAVEL

Το άγνωστο ναυάγιο του Πόρου που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή

Το άγνωστο ναυάγιο του Πόρου που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή
Travel Inspiration

Το ναυάγιο βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, με το μισό κουφάρι του να είναι ακόμα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ναυάγιο Rodini, όπου εσφαλμένα αναφέρεται στις χαρτογραφήσεις της περιοχής ως Rolini λόγω της παράφρασης του ονόματός του, βρίσκεται μισοβυθισμένο στον κόλπο του Πόρου, στην περιοχή Βύδι, επί 40 ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για μια παλιά υδροφόρα η οποία μετέφερε πόσιμο νερό στο νησί της Ύδρας και έβρισκε αγκυροβόλιο στον κόλπο του Πόρου όπου και βυθίστηκε.

Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα που φλερτάρει με την ολοκληρωτική βύθισή του, όμως ακόμα και έτσι το ναυάγιο Rodini μας χαρίζει εντυπωσιακές εικόνες μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά που αναπαύεται. Ένα μεγάλο κομμάτι της γέφυρας του καραβιού είναι έξω από το νερό, ενώ το υπόλοιπο κουφάρι του διακρίνεται ολοκάθαρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Έπειτα από απόφαση της επιτροπής του Πόρου, το ναυάγιο Rodini, έμεινε στην αρχική θέση βύθισής του μιας και θεωρήθηκε αβλαβή και πλέον τείνει να απορροφηθεί από το οικοσύστημα.

Η εικόνα του άγνωστου σε πολλούς Rodini φέρνει στον νου την πανίσχυρη δύναμη της φύσης καθώς και την άγρια ομορφιά της εγκατάλειψης που προσφέρει η υγρή αγκαλιά της αιώνιας θάλασσας…

Πληροφορίες/Βίντεο: Travel Inspiration