Σαντορίνη
Το απέραντο γαλάζιο θα απλωθεί μπροστά μας σε κάθε (άνετο) βήμα χωρίς την πολυκοσμία του Αυγούστου
Πηγή: Αρχείο Newsbomb.gr
TRAVEL

Διακοπές τον Μάιο: Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για ανοιξιάτικες αποδράσεις

Οι λόγοι που ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας για τις διακοπές μας και τα πέντε μέρη που θα σας κάνουν ήδη να ετοιμάσετε βαλίτσες.

Μπορεί όσο πλησιάζουμε προς την «καρδιά» του καλοκαιριού, τόσο να ανυπομονούμε για τις καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ήδη έχουμε ανάγκη από χαλάρωση και ξεκούραση.

Η λύση επομένως, βρίσκεται στις μικρές αποδράσεις στα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας. Κυκλάδες ή Πελοπόννησος, Θεσσαλία ή Επτάνησα, Δωδεκάνησα ή Βόρειο Αιγαίο, ό,τι κι αν επιλέξουμε ένα είναι το σίγουρο: Τα γαλαζοπράσινα νερά, οι γραφικές ταβέρνες, τα παραδοσιακά χωριουδάκια και το απέραντο γαλάζιο που θα απλωθεί μπροστά μας σε κάθε βήμα, θα διώξουν μακριά το στρες της καθημερινότητας.

παραλία

Τρεις λόγοι που ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας για τις διακοπές μας

#1. Δεν υπάρχει πολυκοσμία και κοσμοσυρροή

Κι όμως, ο Μάιος μπορεί να μας κάνει το πιο πολύτιμο δώρο στις φετινές διακοπές μας, μιας και δεν φημίζεται ως μήνας διακοπών και ως εκ τούτου έχει τους λιγότερους επισκέπτες όποιον προορισμό και αν επιλέξουμε.

#2. Υπάρχουν πιο προσιτές τιμές

Ο Μάιος είναι ο καταλληλότερος μήνας για να βρούμε καλές τιμές σε καταλύματα αλλά και σε δραστηριότητες μιας και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι υψηλές τιμές της περιόδου αιχμής.

#3. Η φύση είναι στα καλύτερά της

Και για τους λάτρεις της φύσης, αναμφίβολα αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική: Η φύση «φοράει» τα καλύτερά της, καθώς τον Μάιο τα φυτά ανθοφορούν, τα τοπία είναι καταπράσινα και σε συνδυασμό με την ήπια θερμοκρασία, είναι η τέλεια εποχή για διακοπές στη φύση.

Πέντε ελληνικοί προορισμοί για διακοπές... τον Μάιο

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι κατάλληλος για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα, επιλέγοντας ένα μέρος που θα μας αναζωογονήσει.

Σαντορίνη

Σαντορίνη
Σαντορίνη

Ο Μάιος είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθούμε και να απολαύσουμε τη Σαντορίνη. Η διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά μεγάλη, η θερμοκρασία σε υψηλά αλλά υποφερτά επίπεδα δίχως να ζεσταινόμαστε υπερβολικά και ο κόσμος αρκετός μεν, σε καμία περίπτωση όμως δεν φτάνει τα πλήθη του Ιουλίου και του Αυγούστου. Μάλιστα, καθοριστικός παράγοντας είναι και το γεγονός πως μπορούμε να απολαύσουμε μειωμένες τιμές σε ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη, καθώς και τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα της Οίας, δίχως τους χιλιάδες τουρίστες να μας κρύβουν τη θέα. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη λοιπόν, αφού η Σαντορίνη τον Μάιο είναι μαγευτική και ίσως η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθούμε!

Πελοπόννησος

Μάνη
Μάνη

Κι όμως, η Πελοπόννησος είναι από τα πιο ανερχόμενα τουριστικά μέρη της Ελλάδας, μιας και τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται καταπληκτικές ξενοδοχειακές μονάδες σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή της. Μπορούμε να ανακαλύψουμε την αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες και την Επίδαυρο, τρεις κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, ενώ οι παραλίες της Μεσσηνίας, της Μάνης, της Ηλείας είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Τι καλύτερο άλλωστε για μία ολιγοήμερη απόδραση σε μια τοποθεσία που απέχει μόνο λίγες ώρες, οδικώς, από την Αθήνα. Έξτρα συμβουλή για εσάς που σκοπεύετε να επισκεφτείτε την Πελοπόννησο είναι να γυρίσετε όλη την περιοχή και να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο road trip, ώστε να εξερευνήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη!

Μήλος

Μήλος
Μήλος

Μπορεί το νησί της Μήλου να μαζεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο η αλήθεια είναι πως μπορούμε να το επισκεφθούμε και κατά τη διάρκεια του Μαΐου που οι ρυθμοί είναι ακόμα χαλαροί ενώ οι τιμές διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα. Η Μήλος είναι από μόνη της ένα γεωλογικό «θαύμα» και σίγουρα αφήνει εντυπωσιασμένους όσους την επισκέπτονται. Για το λόγο αυτό ας μην παραλείψουμε να επισκεφθούμε το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου, τη μοναδική αρχιτεκτονική των χωριών του νησιού καθώς και τα σοκάκια της πρωτεύουσας. Πιστέψτε μας, μία επίσκεψη εκεί, θα κάνει και εσάς να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Πήλιο

Πήλιο
Πήλιο

Η άνοιξη στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, είναι ειδυλλιακή, καθώς η καταπράσινη φύση μάς προσκαλεί για περιηγήσεις που θα μας δείξουν μια άλλη πλευρά της πατρίδας μας. Τα αμέτρητα χωριουδάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και τις παλιές εκκλησίες, τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά και -από την άλλη- οι φανταστικές παραλίες του Πηλίου, τις οποίες θα μπορέσουμε να απολαύσουμε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια: Άδειες από κόσμο, ήρεμες, με καταγάλανα νερά και ολόχρυσες αμμουδιές.

Χανιά

Χανιά
Χανιά

Το καλοκαίρι στα Χανιά ξεκινά τον Μάιο καθώς οι θερμοκρασίες της Κρήτης βοηθούν ώστε να απολαύσουμε τις παραλίες, την κατάβαση στο Φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής με την ίδια άνεση και ευχαρίστηση. Ο Μπάλος στη φυσική μεγαλοπρέπειά του, το Ελαφονήσι, τα Φαλάσερνα και κάθε ομορφιά του νομού θα μας χαρίσει αναμνήσεις ζωής.

Αυτό τον Μάιο, όποιον από τους τρεις αυτούς προορισμούς και εάν επιλέξουμε, το ξεκίνημα του καλοκαιριού θα γίνει με τον πιο δυναμικό τρόπο. Αρκεί η πιο όμορφη παρέα και τα πιο ξεχωριστά μέρη, για να γεμίσουμε το «άλμπουμ» των αναμνήσεών μας, με πολλές και όμορφες στιγμές, που θα μας συντροφεύουν ολόκληρο το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα και τέσσερα νησιά στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως - Τα βραβεία

Αυτές οι 10+1 φωτογραφίες μας θυμίζουν γιατί η ομορφιά της Ελλάδας είναι μοναδική

Tα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά για «εναλλακτικές διακοπές»

Απόδραση στη φύση: 5 προορισμοί για να απολαύσουμε το ανοιξιάτικο τοπίο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ