βαρκα θάλασσα
Τρεις μικροί προορισμοί για ξεκούραση και χαλάρωση
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Τρία παραδεισένια νησιά που προσφέρουν ξεκούραστες διακοπές

Για εμάς που αναζητάμε τον φετινό Αύγουστο ένα «διάλειμμα» από το «τρέξιμο» εντός πόλης, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να διαλέξουμε ένα από τα πανέμορφα μικρά νησιά της χώρας μας, που «υπόσχονται» να μας προσφέρουν τις πιο ξεκούραστες διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ξεκούραση και την ανεμελιά. Μπορεί, λοιπόν, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας, «τρέχοντας» από υποχρέωση σε υποχρέωση, ωστόσο, το καλοκαίρι όλα μπαίνουν «σε παύση» και η χαλάρωση… πρωταγωνιστεί.

«Σύμμαχός» μας σε αυτήν τη νέα συνθήκη που χαρακτηρίζει τα καλοκαίρια μας, είναι φυσικά οι μικρές αποστάσεις και η εύκολη πρόσβαση. Τι σημαίνει αυτό; Πως τον φετινό Αύγουστο, αρκεί να ανακαλύψουμε τρεις μικρούς, παραδεισένιους προορισμούς, για να απολαύσουμε τις πιο ξεκούραστες διακοπές.

Το «στολίδι» του Ιονίου Πελάγους

Οι Παξοί είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, ένα πραγματικό «στολίδι» του Ιονίου Πελάγους με ενετικές επιρροές και ένας ιδανικός προορισμός για εμάς που αναζητάμε χαλαρές διακοπές κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, με φόντο ειδυλλιακά τοπία.

Παξοί
ΠαξοίPixabay

Τα γραφικά ψαροχώρια, οι εκπληκτικές παραλίες, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Επτανήσων με τα βενετσιάνικα στοιχεία, και η πυκνή βλάστηση διαμορφώνουν ένα μοναδικό «σκηνικό» που μαγεύει κάθε επισκέπτη.

Πρωτεύουσα των Παξών και κεντρικό λιμάνι είναι ο Γάιος, όπου θα βρούμε πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και διαμονή, ενώ κατά τη διάρκεια των διακοπών μας στο νησί, δεν γίνεται να παραλείψουμε μία εκδρομή στους υπέροχους Αντίπαξους!

Ο «παράδεισος» των Μικρών Κυκλάδων

Τα Κουφονήσια είναι ένας ονειρεμένος προορισμός των Μικρών Κυκλάδων, ιδανικός για ξεκούραστες διακοπές. Και αυτό διότι τα δύο μικρά νησιά είναι διάσημα, όχι μόνο για τα παραδεισένια νερά και το μαγευτικό φυσικό τους τοπίο, αλλά και για τις μηδενικές αποστάσεις τους.

Κουφονήσια
ΚουφονήσιαUnsplash


Μπορεί, λοιπόν, το Κάτω Κουφονήσι να είναι αρκετά απομονωμένο, χωρίς πολλές παροχές για τους ταξιδιώτες, προσφέροντας την ηρεμία που μας λείπει στην καθημερινή μας ρουτίνα, ωστόσο, για εμάς που θέλουμε να έχουμε όλες τις ανέσεις και τη θάλασσα στα πόδια μας, η «Νο1» επιλογή δεν είναι άλλη από το Πάνω Κουφονήσι.

Και επειδή, το πιο δυνατό σημείο των Κουφονησίων είναι σίγουρα οι ονειρεμένες θάλασσες, αρκεί να γνωρίζουμε πως και τα δύο διαθέτουν παραλίες με εξωτική ομορφιά και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.

Το «μαργαριτάρι» του Αργοσαρωνικού

Η Αίγινα μάς υπόσχεται όλα όσα αναζητάμε για το Σαββατοκύριακό μας: Ξεκούραση, όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και πολλές επιλογές για διασκέδαση, διαδρομές στη φύση και δραστηριότητες.

Αίγινα
ΑίγιναPixabay

Φυσικά, δεν μπορεί να αγνοήσει κάποιος πως πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί, που απέχει μόνο μια «ανάσα» από την Αθήνα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μονοήμερες εκδρομές ή για ολιγοήμερες αποδράσεις στα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού.

Μπορεί οι περισσότεροι να μην πιστεύουν πόσο πιθανό είναι να κρύβεται ένας επίγειος παράδεισος τόσο κοντά στην Αθήνα, ωστόσο, τον φετινό Αύγουστο δεν γίνεται παρά να ανακαλύψουμε αυτό το «μαργαριτάρι» του Αργοσαρωνικού, που θα μας ανταμείψει με την αύρα και τις αμέτρητες επιλογές που μας χαρίζει.

Διαβάστε επίσης

Nίσυρος: Το νησί-ηφαίστειο με την άγρια ομορφιά και τα σεληνιακά τοπία

Αλόννησος: Διακοπές στον κορυφαίο καταδυτικό προορισμό του κόσμου

Αυτά τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι ιδανικά για island hopping

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ