New York
Η Νέα Υόρκη έχει τα πάντα κι εμείς θέλουμε να τα δούμε όλα!
Πηγή: Pexels
TRAVEL

Ταξίδι ζωής στις ΗΠΑ: Από το «Μεγάλο Μήλο» και τη λάμψη του Χόλιγουντ στο «αμαρτωλό» Λας Βέγκας

Ένα ταξίδι ζωής σε 5+1 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ

Το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να έχει δύο μορφές: Να γνωρίσουμε την «αυθεντική» Αμερική, την αμερικανική επαρχία, κατά κάποιον τρόπο ή να πάρουμε μια γεύση από την πολυπολιτισμικότητα που εκπέμπουν οι μεγαλουπόλεις της.

Ειδικά για εμάς τους Έλληνες, τα μεγέθη πόλεων όπως η Νέα Υόρκη ή το Λας Βέγκας μοιάζουν έως και εξωπραγματικά και αποτελούν ανέκαθεν πόλους έλξης για ένα ταξίδι από εκείνα που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «ταξίδια ζωής».

Άγαλμα της Ελευθερίας


Ας δούμε λοιπόν έξι μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ που αξίζουν την προσοχή μας, που αξίζουν να γίνουν ο προορισμός μας για ένα τέτοιο ταξίδι που μοιάζει να μας οδηγεί σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο!

#1 Νέα Υόρκη: Η μητρόπολη του κόσμου έχει «χώρο» για όλους

Με την προσγείωση στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης καταλαβαίνουμε αμέσως πως εδώ όλα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους μέχρι τα εκατομμύρια των ανθρώπων από όλες τις φυλές που συναντάμε παντού.

Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη αποτελείται από πέντε δήμους, εκ των οποίων ο πιο γνωστός είναι το Μανχάταν, ο πιο… ανερχόμενος το Μπρούκλιν, ο πιο underground το Μπρονξ, ο πιο ελληνικός το Κουίνς – καθώς εκεί βρίσκεται η Αστόρια – και ο πιο… αδιάφορος το Στέιτεν Άιλαντ.

Τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται στο Μαχνάταν με το skyline του να είναι μάλλον το πιο διάσημο στον κόσμο. Στο Μπρούκλιν όμως θα βρούμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις – ακόμα και από το Village, ενώ μια επίσκεψη αξίζει και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Μουσεία, πάρκα, φώτα, κτήρια – η Νέα Υόρκη έχει τα πάντα κι εμείς θέλουμε να τα δούμε όλα!

#2 Σικάγο: Στην παλιά «φωλιά» των Αμερικανών γκάνγκστερς

Πολύ ξεχωριστή παραμένει μέχρι σήμερα η ατμόσφαιρα στο Σικάγο, την πρωτεύουσα της παρανομίας κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, όταν… «μεγαλούργησαν» οι πιο διαβόητοι γκάνγκστερς στους δρόμους της.

Σικάγο
Σικάγο


Σήμερα, το Σικάγο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μεγαλούπολη, χτισμένη με τους πανύψηλους ουρανοξύστες της στην όχθη της λίμνης Μίσιγκαν, στις εκβολές των ποταμών Σικάγο και Κάλιουμετ, που προσφέρουν εκπληκτικά τοπία. Τα εναέρια τρένα στο επιχειρηματικό κέντρο The El, ονομάζονται Loop, καθώς το… κυκλώνουν σαν θηλιά ενώ οι βόλτες στη Λεωφόρο Μίσιγκαν με τα εμπορικά καταστήματα και τα φαρδιά πεζοδρόμια, δεν είναι ποτέ αρκετές – δεν είναι άλλωστε τυχαία η ονομασία «Υπέροχο Mίλι» (Magnificent Mile), μιας απόστασης με υπερπολυτελή εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία.

#3 Λος Άντζελες: Η «άλλη», γκλάμουρ όψη της Αμερικής

Μπορεί η Ανατολική Ακτή να έχει την Νέα Υόρκη, όμως η Δυτική Ακτή με το Λος Άντζελες μάς δείχνει μια άλλη Αμερική – την Αμερική της λάμψης, του Χόλιγουντ, του ατέλειωτου καλοκαιριού, του Ειρηνικού Ωκεανού – και είναι πάρα πολύ δελεαστική.

Λος Άντζελες
Λος Άντζελες


Από την ποικιλία στη Venice Beach μέχρι τα κινηματογραφικά στούντιο που μπορούμε να δούμε από κοντά, την αίσθηση πως περπατάμε στο κέντρο του θεάματος, όλα κάνουν το ταξίδι στο Λος Άντζελες μοναδική εμπειρία.

Οι τεράστιες αποστάσεις, ο ωκεανός που εδώ μοιάζει πιο απέραντος από πουθενά αλλού, συμπληρώνουν ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο ταξίδι.

#4 Σαν Φρανσίσκο: Κομψότητα, αίγλη και ατίθασο, αμερικανικό πνεύμα

Το Σαν Φρανσίσκο είναι ίσως η πιο ξεχωριστή αμερικανική μεγαλούπολη. Με τα ομιχλώδη του τοπία, την Golden Bridge, τις γειτονιές με τα αποικιακά σπίτια και το τραμ, τις ανηφόρες και τις κατηφόρες του και πάνω από όλα την εγγύτητά του με τη Σίλικον Βάλεϊ, το παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας, συνδυάζει τα πάντα. Το αμείλικτο επιχειρηματικό πνεύμα με τη μοναδικότητα της καινοτομίας και την παραδοσιακή «παλιά» εικόνα με ό,τι μπορεί να φέρει το μέλλον.

Σαν Φρανσίσκο
Σαν Φρανσίσκο


Η πόλη είναι χτισμένη σε 40 λόφους και κέρδισε την αίγλη της χάρη στα κοιτάσματα χρυσού που ανακαλύφθηκαν στη γειτονική Σιέρα Νεβάδα, κατά τον 19ο αιώνα. Πολύ αργότερα, έγινε η πόλη των μπίτνικ (beatnik), εκείνων που ονειρεύονταν μια ζωή μακριά από τις δεσμεύσεις των κοινωνικών συμβάσεων, εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και όχι από την απληστία και τη φιλοδοξία, που εν μέρει μετεξελίχθηκαν σε χίπις. Η Union Square, το Δημαρχείο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Όπερα, η Τσάινα Τάουν και η θέα από τις Δίδυμες Κορυφές είναι αξιοθέατα που δεν πρέπει επουδενί να χάσουμε!

#5 Λας Βέγκας: Η πόλη του θεάματος και της ξέφρενης διασκέδασης

Ανάμεσα στα ιλιγγιώδους μεγέθους καζίνο και ξενοδοχεία, στα ατέλειωτα φώτα και τα γιγαντιαία σιντριβάνια, το Λας Βέγκας παραμένει μια αμερικανική μεγαλούπολη που αξίζει να επισκεφθούμε ακόμα και αν δεν μας συγκινούν τα παραπάνω. Διότι αυτή η πόλη που χτίστηκε στη μέση της ερήμου, που στους δρόμους της υπάρχουν μέρες που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις από την αφόρητη ατμόσφαιρα, μπορεί και διατηρεί τον τίτλο της όσον αφορά στη διασκέδαση και στο θέαμα.

Λας Βέγκας
Λας Βέγκας

Μερικές από τις σπουδαιότερες παραστάσεις των ΗΠΑ λαμβάνουν χώρα στις αμέτρητες σκηνές της, όπου οι επισκέπτες μένουν άφωνοι, ξανά και ξανά από όσα βλέπουν μπροστά τους.

#6 Μαϊάμι: Τροπικό καλοκαίρι στην πολυτέλεια και τη λάμψη

Αυτό που κάνει το Μαϊάμι να ξεχωρίζει είναι η ευκαιρία για ατέλειωτο, τροπικό καλοκαίρι.

Μαϊάμι
Μαϊάμι

Με όλο το γκλάμουρ που συνοδεύει τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, το Μαϊάμι διαθέτει ουρανοξύστες δίπλα στον ωκεανό, πανύψηλους φοίνικες, τεράστιες πισίνες, ενώ προσφέρει διασκέδαση για κάθε γούστο.

Το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι, που βρίσκεται ανάμεσα στο εθνικό πάρκο Everglades και τους μαγευτικούς καταρράκτες Mπίσκεϊν, διαθέτει απέραντες αμμουδιές και θεωρείται μία από πιο πολυτελείς λουτροπόλεις του κόσμου.

Μαϊάμι
Μαϊάμι


Τα τεράστια πολυκαταστήματα, οι γυάλινοι ουρανοξύστες, οι εντυπωσιακές βίλες με τις πελώριες πισίνες και τα πολυτελή γιοτ αξίζει και με το παραπάνω την προσοχή μας!

Διαβάστε επίσης

Περιπέτεια και μπάτζετ - Οι 6 τάσεις στα φθινοπωρινά ταξίδια του 2023

Πέντε ευρωπαϊκές πόλεις για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Επτά λάθος συμπεριφορές τουριστών: Σκουπίδια, μεθύσια, κλοπές

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ