Πάπιγκο
Τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια είναι από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της πατρίδας μας
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Παίρνουμε τα βουνά: 3 ορεινοί προορισμοί για τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου

Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε τους πιο όμορφους προορισμούς της ορεινής Ελλάδας

Για αρκετούς, ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των διήμερων αποδράσεων. Και αυτό, διότι μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται αρκετά «πίσω» μας και τα Χριστούγεννα να μοιάζουν ακόμη κάπως μακρινά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η διάθεσή μας για ολιγοήμερες αποδράσεις δεν είναι «στα ύψη».

Επομένως, ένα Σαββατοκύριακο εκτός πόλης είναι όλα όσα χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο κάθε εβδομάδα. Και επειδή, όπως κάθε φθινόπωρο έτσι και το φετινό η ορεινή Ελλάδα μάς εξιτάρει, ιδού τρεις μαγευτικοί προορισμοί, για να βιώσουμε ανεπανάληπτες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Απόδραση στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα

H κοσμοπολίτικη Αράχωβα
H κοσμοπολίτικη ΑράχωβαPixabay


Η Αράχωβα είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, έχει πληθυσμό περίπου 3.000 κάτοικους και χιλιάδες επισκέπτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Είτε λοιπόν, έχουμε ξαναπάει είτε όχι, πρόκειται για ένα μέρος που καλύπτει όλα τα γούστα, επομένως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μας κουράσει. Άλλωστε, είμαστε στον Παρνασσό, επομένως οι προορισμοί για εκδρομές στα γύρω μέρη είναι πολλές: Αγόριανη, Δελφοί ή Άμφισσα.

Εξόρμηση στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια

Για εμάς, που αναζητάμε μοναδικά τοπία, ατελείωτη φυσική ομορφιά και αξέχαστες εκδρομές, τότε τα Ζαχοροχώρια είναι σίγουρα το μέρος που θα λατρέψουμε αυτό το φθινόπωρο.

Ζαγόρι
To Ζαγόρι φημίζεται για τα δεκάδες τοξωτά, πέτρινα γεφύρια τουPixabay


Πρόκειται για το περιβόητο Ζαγόρι στην Ήπειρο, που αποτελείται από 46 μικρά και γραφικά χωριά, τα γνωστά Ζαγοροχώρια, τα οποία είναι διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου. Μάλιστα, τα Ζαγοροχώρια, αποτελούν μία ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς μπορεί κανείς - ανάλογα και με το πού θα μείνει -να κάνει διακοπές ξεκούρασης δίπλα στο τζάκι, όταν η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή ή βόλτες στα πετρόχτιστα δρομάκια όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Εκδρομή στα όμορφα Μετέωρα

Εάν αυτό το φθινόπωρο, θέλουμε να οργανώσουμε ένα μοναδικό ταξίδι στην ενδοχώρα, τότε αυτός είναι ο προορισμός που σίγουρα θα μας μαγέψει. Ο λόγος για τα Μετέωρα, μια απέραντη πολιτεία πανέμορφων και πανύψηλων βράχων, η οποία βρίσκεται λίγο μετά την πόλη των Τρικάλων, με κατεύθυνση προς Καλαμπάκα.

Τα μοναδικά Μετέωρα
Τα μοναδικά ΜετέωραPixabay


Τα Μετέωρα, πέρα από θρησκευτικό τοπόσημο, αποτελούν ένα ασύγκριτο σημείο απαράμιλλης ομορφιάς στην Ελλάδα καθώς και ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο. Το επιβλητικό θέαμα που συναντάει κανείς με το που φτάσει στα Μετέωρα, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο παγκοσμίως, λόγω του συμπλέγματος των τεράστιων σκοτεινόχρωμων βράχων από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται εδώ και αιώνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που για πολλούς τα Μετέωρα, χαρακτηρίζονται ως το θαύμα της φύσης και της ζωής.

Για εμάς λοιπόν που η φυσική ομορφιά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των τοπίων, μας μαγνητίζουν, αναμφισβήτητα τα Μετέωρα αποτελούν μία επιλογή που πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα αυτό το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης

Aπό τον ναό του «Ιερού Τριγώνου» στον «ομφαλό» της Γης

Τέσσερις προορισμοί για τις φθινοπωρινές μίνι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου

Στεμνίτσα - Αθανάσιος Διάκος - Βοβούσα: Τρία κουκλίστικα χωριά για ένα ξέγνοιαστο weekend

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ