Tα νησιά Lofoten, βόρειο Σέλας
Στα νησιά Lofoten δεν ξημερώνει ποτέ τον χειμώνα, όμως μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Στη Νορβηγία θα ζήσετε νύχτες... πολικές και θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας

Νορβηγία, η πιο μαγευτική και κρύα εμπειρία που θα ζήσετε

Εάν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα ταξίδια, η ιδέα που σας παρουσιάζουμε θα σας ανανεώσει και θα σας μαγέψει. Ετοιμάστε τα πιο ζεστά χειμερινά σας ρούχα και προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Αναφερόμαστε στην Νορβηγία, μία από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο, δυναμική οικονομικά και με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, καθώς τα αξιοθέατά της είναι τα φυσικά τοπία και οι πόλεις της. Στη Νορβηγία θα δούμε παγετώνες, βουνά, το μαγευτικό Βόρειο Σέλας, πρωτοποριακή κουλτούρα, ενώ για να ταξιδέψουμε ως εκεί μπορεί να βρούμε και πολύ καλές προφορές πτήσεων.

Ιδανική περίοδος για να οργανώσετε το συγκεκριμένο ταξίδι είναι από τον Νοέμβριο έως τα τέλη Ιανουαρίου, με σκοπό να προλάβετε να δείτε και το Βόρειο Σέλας.

Εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα μέρη της Νορβηγίας που δεν πρέπει να λείπουν από το πρόγραμμα σας.

Όσλο

Ξεκινάμε με την πρωτεύουσα της Νορβηγίας και μια από τις πιο κοσμοπολίτικες σκανδιναβικές πόλεις, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το Όσλο βρίσκεται στο φιόρδ Oslofjord, περιβάλλεται από πράσινους λόφους και βουνά κι επίσης από το Marka, ένα άγριο δάσος, εύκολα προσβάσιμο από την πόλη. Γύρω από το Όσλο υπάρχουν 40 νησιά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσετε και λίμνες.

Το Όσλο έχει επαναπροσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ένα νέο κέντρο πολιτισμού, γεμάτο μουσεία, κορυφαίες γκαλερί τέχνης και μια νεότερη εντυπωσιακή όπερα.

Όσλο
Γύρω από το Όσλο υπάρχουν 40 νησιά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσετε και λίμνεςUnsplash

Νησιά Lofoten

Τοποθετημένα στον Αρκτικό Κύκλο, τα νησιά Lofoten κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουν ημέρα όλο το 24ωρο, ενώ το αντίθετο τον χειμώνα: Δεν ξημερώνει ποτέ!

Με πυκνή βλάστηση, απότομα βράχια που καταλήγουν στα παγωμένα νερά της βόρειας Νορβηγίας, βιώνουν μία από τις μεγαλύτερες ανωμαλίες αυξημένης θερμοκρασίας στον πλανήτη, σε σχέση με το υψηλό γεωγραφικό πλάτος τους.

Νησιά Lofoten
Νησιά Lofoten: Εκεί που δεν ξημερώνει ποτέ τον χειμώναUnsplash

Σε κάθε νησί υπάρχουν γραφικά ψαροχώρια και όμορφη φύση που μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, όπως παρατήρηση της άγριας φύσης, μαθαίνοντας την ιστορία των Βίκινγκ.

Βόρειο Σέλας στα νησιά Svalbard ή στην πόλη Tromsø

Όταν μιλάμε για Βόρειο Σέλας, δεν γίνεται παρά να πάμε όσο πιο βόρεια γίνεται, στα νησιά Σβάλμπαρντ. Βρίσκονται στο βορειότερο σημείο στον κόσμο και αποτελούνται από επτά νησιά. Τρία από τα νησιά αυτά κατοικούνται και βρίσκονται στον Αρκτικό Ωκεανό. Ίσως, αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και το φαινόμενο «Πολική Νύχτα» από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα τέλη Ιανουαρίου, όπου το φως είναι σχεδόν ανύπαρκτο και τα νησιά Σβάλμπαρντ φωτίζονται μόνο με το μπλε λυκόφως.

Βόρειο Σέλας
Ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσετε το εντυπωσιακό Βόρειο ΣέλαςUnsplash

Η πόλη Tromsø, από την άλλη, βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Νορβηγίας και περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, ορατό από κάθε μεριά της. Απέχει περίπου 350 χλμ. από τον Αρκτικό Κύκλο και αποτελεί μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας. Επιπλέον, κάθε Ιανουάριο, το Tromsø φιλοξενεί το δικό του διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου.

Bergen: Η δεύτερη πιο πολυσύχναστη πόλη της χώρας

Το Bergen είναι η πόλη «καρτ-ποστάλ» της Νορβηγίας, γνωστή για το γραφικό λιμάνι, τις πολύχρωμες σειρές ξύλινων σπιτιών και το τριγύρω ορεινό τοπίο, ενώ είναι γνωστή και ως Επτά Βουνά.

Bergen
Bergen, μία πόλη «καρτ-ποστάλ»Unsplash

Αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ευρωπαίων ταξιδιωτών αφού πρόκειται για ένα νορβηγικό, παράκτιο τοπίο από φιόρδ και βουνά, στη δυτική Νορβηγία.

Διαβάστε επίσης

Από το χωριό του Ποπάυ στην «χρυσή πόλη»: 6 προορισμοί που είναι καλύτεροι τον Νοέμβριο

Γαστρονομικός τουρισμός: Οι 7 top ευρωπαϊκές πόλεις για καλοφαγάδες

H Ιρλανδία της άγριας φύσης, των θρύλων και του... Χάρι Πότερ


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ