xmas park
Χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίδια, λαμπιόνια, κάστανα, ζεστό κρασί, μουσική, χορός και, κυρίως, καλή διάθεση. Συστατικά για να χαρούμε τις γιορτές
Πηγή: pexels
TRAVEL

Τρία μαγικά χριστουγεννιάτικα χωριά της Ευρώπης για μικρούς και μεγάλους

Η Ευρώπη έχει φορέσει τα γιορτινά της και περιμένει μικρούς και μεγάλους για ένα ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και οι πόλεις της Ευρώπης έχουν φτιάξει τα χριστουγεννιάτικα «χωριά» τους και περιμένουν τους επισκέπτες με δέντρα, στολίδια, αστραφτερά λαμπιόνια, κάστανα, ζεστό κρασί, μουσική και χορό, αγαπημένα φαγητά και γλυκά και, κυρίως, καλή διάθεση. Συστατικά που δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό να χαρούμε τις γιορτές και να αγοράσουμε τα δώρα μας με ευρωπαϊκό αέρα.

Όπως και στην Αθήνα, τα σπίτια είναι στολισμένα, οι βιτρίνες διακοσμημένες και εσείς έχετε αρχίσει να σκέφτεστε πού θα περάσετε τις φετινές γιορτές. Ένα ταξίδι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Οι πόλεις της Ευρώπης που φημίζονται για τον εορτασμό των Χριστουγέννων τους και τις πανέμορφες αγορές είναι πολλές και ίσως ήδη έχετε μία ιδέα.

Από το Λονδίνο έως το Τίβολι, εμείς εντοπίσαμε την εορταστική μαγεία στις τρεις πιο ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Το χριστουγεννιάτικο μαγικό χωριό στο Λονδίνο

Αμέτρητοι πάγκοι με χειροτεχνίες, χριστουγεννιάτικα δώρα, πάνω από 25 είδη ζεστού κρασιού και συχνές ριπές από τεχνητό χιόνι εξασφαλίζουν το εορταστικό κλίμα, που όλοι ζητάτε, στο μαγικό χωριό του Λονδίνου.

Στο μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό του Λονδίνου
Στο μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό του Λονδίνουunsplash

Το Λονδίνο αποτελεί ιδανικό προορισμό για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών, από τα χριστουγεννιάτικα αστέρια της Oxford Street στο Hyde Park, όπου στήνεται η Winter Wonderland, κι από τα στολισμένα μαγαζιά και τις βόλτες στις όχθες του Τάμεση, στην αγορά του Κόβεντ Γκάρντεν, όπου το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους είκοσι μέτρων που στήνεται κάθε χρόνο, αστράφτει με αμέτρητα πολύχρωμα φώτα. Διότι, Χριστούγεννα και Λονδίνο «πάνε μαζί» και κάθε χρόνο περιμένει τους νέους επισκέπτες του για να το αποδείξει.

Ρομαντικά Χριστούγεννα στη Fira de Santa Llúcia της Βαρκελώνης

Η Fira de Santa Llúcia είναι η βασική χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαρκελώνης που λειτουργεί για περισσότερα από 225 χρόνια μπροστά από τον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό ναό της πόλης. Διαθέτει πάγκους με εορταστικές διακοσμήσεις και φιγούρες από σκηνές της γέννησης. Φιγούρες, όπως την αυθάδη φιγούρα του Caganer, του χωρικού που… κυκλοφορεί με κατεβασμένα παντελόνια, ως σύμβολο της καλής τύχης και της γονιμότητας και δεν λείπει από κανένα καταλανικό σπίτι, αλλά και το «κούτσουρο» Caga Tió που απεικονίζει μια χαμογελαστή φιγούρα.

Fira de Santa Llúcia
Η Fira de Santa Llúcia, σταθερή χριστουγεννιάτικη αξία στη Βαρκελώνη για περισσότερα από 225 χρόνιαunsplash

Από τη φωτισμένη La Rambla, το παγοδρόμιο στην Placa Catalunya και την τεράστια φάτνη στην Placa Sant Jaume, η καταλανική πρωτεύουσα προσφέρει τις δικές της παραδόσεις και μπόλικο χριστουγεννιάτικο ρομαντισμό που χαρίζουν ένα ξεχωριστό μαγευτικό τοπίο για κάθε επισκέπτη.

Η Χειμερινή Αγορά των Θαυμάτων στο Τίβολι

Το ιστορικό λούνα παρκ Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη μετατρέπεται σε μια Χειμερινή Χώρα των Θαυμάτων ενόψει των Χριστουγέννων, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο λαμπερά φώτα, 70.000 χριστουγεννιάτικα στολίδια και 1.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα. Την εικόνα αυτή, συμπληρώνει το συγκρότημα Tivoli Youth Guard με τις εορταστικές μελωδίες του, ενώ περίπου 60 ξύλινες καλύβες σκανδιναβικού στιλ συνιστούν την αγορά του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Μόνο αν το ζήσετε, θα καταλάβετε για το μαγικό ταξίδι που περιγράφουμε.

Το ιστορικό λούνα παρκ Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη
Το ιστορικό λούνα παρκ Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγηunsplash

Οικογενειακό, γιορτινό πνεύμα, χαμόγελα, παιχνίδια, βόλτες, συγκίνηση και διασκέδαση. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο στις γιορτές στήνονται οι μεγάλες αγορές και περιμένουν τους επισκέπτες τους για να ταξιδέψουν μαζί στη μαγεία των Χριστουγέννων. Μην αργείτε, λοιπόν, είναι η ώρα που πρέπει να αποφασίσετε ποια αγορά θα επισκεφτείτε για να νιώσετε όλα ακριβώς αυτά τα συναισθήματα.


Διαβάστε επίσης

Τρεις παραδοσιακοί προορισμοί στην Ευρώπη για μαγικά Χριστούγεννα

Γιορτές στο νησί: Tρεις προορισμοί για οικονομικά και... εναλλακτικά Χριστούγεννα

Τρία νέα μουσεία που άνοιξαν μέσα στο 2023 και θέλουμε να δούμε από κοντά

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ