TRAVEL

Κρήτη: Ταξίδι στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Ρέθυμνο

Κρήτη: Ταξίδι στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Ρέθυμνο
Eurokinissi

Ζωηρή η αίσθηση των Χριστουγέννων στο Ρέθυμνο

Με πολλές εκπλήξεις, πάρτι, δρώμενα, χορούς, μουσική, γλυκά, χρώματα και φαντασία, δίνουν την πιο ευχάριστη νότα ενόψει των φετινών εορτών, ο δήμος Ρεθύμης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

«Τα παιδιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τον παππού και τη γιαγιά», αυτό είναι το μήνυμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης που αφορά στην Αγάπη, την Αλληλεγγύη, τη Δημιουργικότητα και την Αρμονική Συνύπαρξη.

Τιμούν τη Γέννηση του Χριστού και αποχαιρετούν τη χρονιά που φεύγει οι δομές της υπηρεσίας και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ που συνεργάστηκαν και προσφέρουν σε όλους μια πολύχρωμη, κεφάτη και αισιόδοξη χριστουγεννιάτικη γιορτή διάρκειας μιας εβδομάδας. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου , τα μικρά ξωτικά των Σταθμών και οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ, προσκαλούν όλους στο Ρέθυμνο να μοιραστούν τη μαγεία των Χριστουγέννων και να γίνουν όλοι μαζί οι αγγελιαφόροι του μηνύματος της Γέννησης του Θεανθρώπου σε όλο το Ρέθυμνο.

Η στολισμένη πόλη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία του 'Αγνωστου Στρατιώτη, η νέα δημοτική αρχή που απόψε ανανέωσε τη θητεία της, οι φωταγωγημένες με χριστουγεννιάτικη διάθεση γωνιές της παλιάς πόλης και η ελπίδα όλα να έχουν θετικό πρόσημο, είναι τα κομμάτια μίας σύνθεσης για την οποία όλοι στο Ρέθυμνο συμμετέχουν.

Ανάμεσα τους και οι εθελοντές από το Χαμόγελο του Παιδιού που στέλνουν το μήνυμα «Ένα Χαμόγελο για Κάθε Παιδί - Κάνουμε την Ευχή Πράξη» οι οποίοι έχουν στοχεύσει στο να ενισχυθεί η δυνατότητα, οι ανάγκες για τη θέρμανση στις δομές που φιλοξενούνται τα παιδιά του Χαμόγελου.

Στα Ανώγεια στήθηκε μία μεγάλη γιορτή όπου μουσική κεράσματα συναυλία και παιδικές φωνές βοήθησαν στο σκηνικό όταν ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει και επίσημα η εορταστική πορεία προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το μήνυμα που στέλνουν οι Ανωγειανοί σε όλους του ανθρώπους, όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Κεφαλογιάννης είναι «Να μη σταματήσει κανείς την προσπάθεια για το τόπο που λέγεται Ελλάδα, με ταυτότητα, με σεβασμό στην ιστορία του και τις αξίες των ανθρώπων της πατρίδας μας. Συντασσόμαστε με την πρόοδο, ενεργούμε για το περιβάλλον, δημιουργούμε όλοι μαζί έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, με κατανόηση στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, με αλληλεγγύη, σεβασμό και συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Σε αυτή την προσπάθεια, δεν αφήνουμε έξω, την περιφέρεια, τους μικρούς ορεινούς δήμους και κάθε γωνιά στην οποία ως ακρίτες οι κάτοικοι προσπαθούν να διατηρήσουν τα φώτα και τις πόρτες των σπιτιών ανοικτά».

Μιλώντας στο Πρακτορείο η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσικιντίκου, είπε πως όλα έχουν να κάνουν με τη διάθεση συνεργασία, των φορέων, με την αυτοδιοίκηση, των πολιτών με τη διάθεση τους να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να κάνουμε βήματα προς τα μπρος ενωμένοι, με γνώση και αποφασιστικότητα. Εμείς ως εμπορικός κόσμος το πράξαμε με τη δημιουργία του ανοικτού εμπορικού κέντρου, τη συνεργασία μεταξύ μας αποφασισμένοι όλοι να αποδείξουμε ότι ακόμα και στις μικρές πόλεις μπορούν να γίνουν σπουδαία και ποιοτικά πράγματα. Σύμμαχος μας η δημοτική αρχή, η οποία ενισχύει τις προτάσεις μας με έργα.