TRAVEL

Σαντορίνη: 4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε

Σαντορίνη: 4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε

Αν υπάρχει ένα μέρος στο χάρτη που για αυτό καμαρώνουν όλοι οι Έλληνες από άκρη σ’ άκρη, αυτό είναι το «ηφαιστειακό» και παγκοσμίου φήμης νησί της Σαντορίνης, γνωστό και ως «το νησί των ερωτευμένων».

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου κινούν… Γη και ουρανό για να γνωρίσουν από κοντά τη μαγευτική ομορφιά του μοναδικού αυτού νησιού και να θαυμάσουν το μυθικό του ηλιοβασίλεμα. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε άμεσα το «γαλανόλευκο» κυκλαδίτικο νησί, παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τα τέσσερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε με το που πατήσετε το πόδι σας στη Σαντορίνη.

1.Να μείνετε στην Καλντέρα



Αναμφίβολα κάθε μεριά της Σαντορίνης είναι πανέμορφη. Καμία όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη… διεθνούς φήμης Καλντέρα.Το πού θα μείνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας «παίζει» τεράστιο ρόλο στην εξέλιξή τους για αυτό φροντίστε να επιλέξετε το καλύτερο! Και όταν αναφερόμαστε στη λέξη «καλύτερο» το μυαλό μας φυσικά πάει κατευθείαν στο Grace Santorini, το βραβευμένο υπερπολυτελές ξενοδοχείο που διαθέτει την πιο εντυπωσιακή θέα σε όλο το νησί. Όλα τα καταλύματα, από τα deluxe δωμάτια, μέχρι τις ευρύχωρες, οικογενειακές και γαμήλιες βίλες είναι ανακαινισμένα, ώστε να παρέχουν στον επισκέπτη τη βέλτιστη εμπειρία διαμονής.

2.Να δοκιμάσετε ντόπιες γεύσεις

Η Σαντορίνη φημίζεται για της εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες τις. Αυτές χρησιμοποιεί και ο γνωστός σεφ Σπύρος Αγιούς στο Santoro, το «ανοιχτό» εστιατόριο του Grace Santorini που το 2017 τιμήθηκε με το βραβείο «Golden Toque» για τις εκλεκτές γεύσεις του. Ο ταλαντούχος Αγιούς, καταφέρνει και συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο το έντονο μεσογειακό ταπεραμέντο της κυκλαδίτικης κουζίνας με τη διεθνή και δημιουργεί πιάτα που προκαλούν πρωτόγνωρες αισθήσεις στους γευστικούς κάλυκες. Πρέπει να τα δοκιμάσετε απαραίτητα!

3.Να γίνετε master στο winetasting



Έπειτα την προ αιώνων ηφαιστειακή έκρηξη, το υπέδαφος της Σαντορίνης -παραδόξως- απέκτησε τις ιδανικές προδιαγραφές για την καλλιέργεια αμπελιών και τη δημιουργία εξαιρετικής ποιότητας κρασιών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που πολλές από τις πιο γνωστές ετικέτες παγκοσμίως προέρχονται από κυκλαδίτικα αμπέλια. Αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά με πόσο μεράκι και αγάπη παράγουν οι ντόπιοι παραγωγοί το Σαντορινιό κρασί, μπορείτε να επισκεφθείτε μέσω των Bespoke experiences τα τοπικά οινοποιεία και να πάρετε και εσείς μέρος στη φροντίδα των αμπελιών. Τα Bespoke experiences είναι μία σειρά από δραστηριότητες που έχουν δημιουργηθεί από το ξενοδοχείο Grace Santorini, με σκοπό να φέρει ακόμη πιο κοντά τους επισκέπτες με τον πολιτισμό του νησιού.

4.Να επισκεφθείτε το Ακρωτήρι

Το Ακρωτήρι, γνωστό και ως «Μινωική Πομπηία», είναι ένας αρχαίος οικισμός από πολυώροφα κτήρια, που καλύφθηκε από τις στάχτες της τεράστιας ηφαιστειακής έκρηξης, πίσω στο 1450 π.Χ. Τα ευρήματα, όπως οι υπέροχες τοιχογραφίες, αφήνουν όλους τους επισκέπτες άφωνους, ενώ το ίδιο το Ακρωτήρι, είναι ένα κομβικό σημείο για την αρχαία ιστορία και ένα από τα πιο όμορφα του νησιού. Στη συνέχεια αξίζει να επισκεφθείτε και τη Σπηλιά του Νικόλα που βρίσκεται πολύ κοντά στο χώρο και είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις καλύτερες παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού. Πάντα, χάρη στα μοναδικά Bespoke Experiences.