ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διακοπές στην Ελλάδα «ψηφίζουν» τουρίστες από όλο τον κόσμο

Διακοπές στην Ελλάδα «ψηφίζουν» τουρίστες από όλο τον κόσμο
Pixabay

Τουρίστες από κάθε γωνιά της γης έχουν ήδη αρχίσει να επισκέπτονται τη χώρα μας.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η θερινή περίοδος για τον ελληνικό τουρισμό, αφού τουρίστες από κάθε γωνιά της γης έχουν ήδη αρχίσει να επισκέπτονται τη χώρα μας.

Τουρίστες από όλο τον κόσμο

Τουρίστες από κάθε γωνιά της γης, επισκέπτονται την Αθήνα.

«Είναι υπέροχα, ο καιρός είναι τέλειος, και οι άνθρωποι είναι καλοί και το φαγητό είναι φανταστικό».

Σχηματίζουν τεράστια ουρά και περιμένουν υπομονετικά για να ανέβουν στην Ακρόπολη.

Αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του 2023 καταγράφηκε αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 31,8% και διαμορφώθηκαν στα 318,7 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά 102,2% εκτινάχθηκαν οι εισπράξεις από τους επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγγίζοντας τα 409,6 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα. Την αγαπάμε, έχουμε μάθει για την ελληνική ιστορία αλλά δεν την είχαμε επισκεφτεί. Η κόρη μου είναι ειδήμων στην ελληνική ιστορία, μου λέει τα πάντα για την ελληνική ιστορία».

Μετά τα μουσεία και τις παραλίες, οι τουρίστες επισκέπτονται τα εμπορικά καταστήματα, κυρίως του κέντρου της Αθήνας αλλά και των παραθεριστικών κέντρων, όπου επιλέγουν να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους.

Συνήθως αγοράζουν σουβενίρ σε ποσοστό 24,3%, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα σε ποσοστό 19,2%, ρούχα, παπούτσια και δερμάτινα είδη σε ποσοστό 17,4%, κοσμήματα και ρολόγια σε ποσοστό 7,4%.

«Ήρθαμε για 5 μέρες στην Αθήνα, και μετά θα πάμε στο Ναύπλιο και στις Σπέτσες, οπότε θα πάμε στην παραλία».

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου, οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας δαπανούν κατά μέσο όρο ημερησίως 61 ευρώ για τη διαμονή τους, 49 ευρώ για τη μετακίνησή τους με ταξί ή μέσα μεταφοράς, 35 ευρώ σε καταστήματα εστίασης, 18 ευρώ για διάφορες αγορές και 12 ευρώ για αγορές τροφίμων από καταστήματα λιανικής πώλησης και σουπερμάρκετ.

Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής

Όσοι δεν έκαναν τη βόλτα τους στο κέντρο, βρέθηκαν και σήμερα στις παραλίες της Αττικής.

Τουρίστες αλλά και κάτοικοι της πρωτεύουσας που δεν έφυγαν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, έμειναν στις παραλίες μέχρι αργά το απόγευμα.

Σχετικές ειδήσεις