ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε για Ελλάδα: Τρίτο πακέτο ίσως, αλλά «κούρεμα» ποτέ ξανά

Σόιμπλε για Ελλάδα: Τρίτο πακέτο ίσως, αλλά «κούρεμα» ποτέ ξανά

«Τρίτο πακέτο; ίσως. Κούρεμα; Ποτέ ξανά. Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων. Πιθανότατα» Για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, και παραδέχθηκε ότι ίσως ή χώρα του «δεν προσπάθησε να δείξει τη συμπάθειά του προς τον ελληνικό λαό από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα».

Υποσχέθηκε ότι η γερμανική ηγεσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες» τονίζει ο κ.Σόιμπλε.

Και στην ερώτηση για αναδιάρθρωση και κούρεμα μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής και μείωσης επιτοκίων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφού ξεκαθαρίζει ότι απεχθάνεται στον όρο «κούρεμα» λέει:«'Ολοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα σ΄αυτήν την πορεία. Η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο όταν είναι όλοι δυνατοί».

Μέρκελ: Η Ελλάδα βαδίζει δύσκολο δρόμο αλλά θα μείνουμε δίπλα της

Εντωμεταξύ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, έξι μέρες πριν την επίσκεψή της στην Αθήνα ανέφερε ότι «η Ελλάδα βαδίζει ένα πολύ δύσκολο δρόμο αλλά θα μείνουμε δίπλα της».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», δήλωσε ότι «πιθανόν η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια».

Διαβάστε επίσης:

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος την επόμενη δεκαετία

X. Σταϊκούρας: Σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές η Ελλάδα

Guardian: Η Ελλάδα επιστρέφει πολύ σύντομα στις αγορές