ΚΟΣΜΟΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ: Σταυρώνονται αναπαριστώντας το Θείο Δράμα(vid)

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ: Σταυρώνονται αναπαριστώντας το Θείο Δράμα(vid)

Τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε ο Ιησούς στο Σταυρό βιώνουν κάθε χρόνο σαν σήμερα την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών δεκάδες πιστοί στις Φιλιππίνες.

Δεκαοχτώ άνδρες σταυρώνονται με καρφιά στις παλάμες και ανυψώνονται επάνω σε σταυρούς όπου παραμένουν για αρκετή ώρα βιώνοντας τον πόνο του Χριστού .

Πρόκειται για μία τελετή αναπαράστασης του μαρτυρικού θανάτου του Ιησού, σε ένδειξη μετάνοιας.

Το θέαμα ... σκληρό και συνάμα γοητευτικό θέαμα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες που είναι αμέτοχοι «μάρτυρες» της ιεροτελεστίας αυτής .
Η πράξη της αναπαράστασης της σταύρωσης έχει ασκηθεί για δεκαετίες στις Φιλιππίνες, παρά τις έντονες επικρίσεις από την Καθολική Εκκλησία. Οι «νοσηροί» αυτοί εορτασμοί όπως τους χαρακτηρίζει λαμβάνουν χώρα στην πόλη του Σαν Φερνάντο, 67 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλα.

«Είμαι συνηθισμένος σε αυτό ήδη, ανέφερε ο Alex Laranang όπως λέει, οποίος καρφώθηκε για 14η φορά του.

phiii2

Οι θρησκευτικές θιασώτες που συμμετέχουν στην πρακτική πιστεύουν ότι η πράξη είναι ένας τρόπος εξιλέωσης για τις αμαρτίες, ή θεραπείας ενός αγαπημένου τους προσώπου.

Στο χωριό του San Pedro Cutud, πιστοί διαδηλώνουν στους δρόμους, χτυπώντας τις πλάτες τους με μπαμπού μπαστούνια και αλληλοψεκάζονται με με κηλίδες αίματος.

phi33

Η αναπαράσταση της Στάυρωσης του Χριστού έχει γίνει για πολλά χρόνια το μήλο της έριδος μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και των πιστών οι οποίοι παίρνουν μέρος στη μακάβρια αυτή πράξη.

«Έχουμε τόσους πολλούς σταυρούς για να φέρουμε στη ζωή. Εμείς δεν χρειάζεται να φέρουμε ένα πραγματικό», δήλωσε ο Πατέρας Lucas, καταδικάζοντας τη χρήση του φεστιβάλ να προσελκύσει τουρισμό στην περιοχή.

phiii4

Οι Φιλιππίνες πάντως παραμένουν ένα φρούριο για την Καθολική Εκκλησία, όπου διατηρεί σημαντική επιρροή. ...

phhi6
phhhi7