ΚΟΣΜΟΣ

Ορδές Χριστιανών εγκαταλείπουν τη Συρία!

Ορδές Χριστιανών εγκαταλείπουν τη Συρία!

Μία νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται στη Συρία για τη Χριστιανική κοινότητα...

Η άνοδος του στρατού στην εξουσία της Αιγύπτου προκάλεσε ένα αίσθημα ασφάλειας τόσο στα δέκα εκατομμύρια Κόπτες Χριστιανούς όσο και σε 50.000 Ελληνορθόδοξους και Αραβορθόδοξους. Στο κλίμα αβεβαιότητας με τον κίνδυνο του εμφυλίου πολέμου να είναι ορατός η Μονή Σινά είχε ως προστασία τους Βεδουίνους, καθώς ύψωσαν τοίχο προστασίας στη μικρή «νησίδα» του Χριστιανισμού απέναντι στους φανατικούς ομοθρήσκους τους.

Οι πόλεμοι, όμως, και οι εξελίξεις στην «κινούμενη άμμο» της Αραβικής Άνοιξης οδήγησαν στον ξεριζωμό εκατομμύρια Χριστιανούς.

Αποτέλεσμα; Από τους 1.500.000 Χριστιανούς έχουν μείνει μόνο 300.000 και η φυγή συνεχίζεται.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αλ Μαλικί απηύθυνε έκκληση στους Χριστιανούς να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μια παλιά ρήση στη Μέση Ανατολή έλεγε πως «αν η Παλαιστίνη είναι ο πυρήνας της γέννησης του Χριστού, η Συρία είναι ο πυρήνας του Χριστιανισμού». Αυτό δυστυχώς ανήκει στο παρελθόν. Πλέον ολοένα και περισσότεροι εγκαταλείπουν τη Συρία αφού εκατοντάδες Χριστιανοί πνίγονται σε λουτρό αίματος από τις συνεχείς σφαγές.

Οι αιματηρές κόντρες μεταξύ Ισλαμιστών και Χριστιανών καλά κρατούν. Όσοι πάλι δεν πάρουν τον δρόμο της φυγής και παραμείνουν στην πόλη, αναγκάζονται να αμυνθούν στο πλευρό του Άσαντ.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Αντάρτες έπνιξαν στο αίμα Χριστιανούς

Δαμασκός: Προσευχή Χριστιανών υπέρ ειρηνικής λύσης