ΚΟΣΜΟΣ

Δυναμιτίζεται επικίνδυνα το κλίμα στην Ουκρανία

Δυναμιτίζεται επικίνδυνα το κλίμα στην Ουκρανία

-Νεκροί ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένα διερχόμενο άτομο

-Διαλύεται το κοινοβούλιο της Κριμαίας με απόφαση της Ουκρανίας

Δύο άτομα ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένας διερχόμενος, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ριζοσπαστών εθνικιστών και φιλορώσων ακτιβιστών.

Οι φιλορώσοι επιχείρησαν να μπουν σε ένα κτίριο όπου βρισκόταν μια ομάδα ανδρών για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι το βράδυ της Παρασκευής πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών, ανέφεραν πηγές.

Νεκροί είναι ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένα διερχόμενο άτομο.

To περιστατικό σημειώθηκε όταν πολίτες του Χάρκοβο που επιθυμούν την ένωση με τη Ρωσία, εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα. Ο οδηγός αντιλήφθηκε τους ρωσόφιλους και απομάκρυνε το όχημα οδηγώντας το στα γραφεία του «Δεξιού Τομέα» όπου τα μέλη του άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και να πυροβολούν με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο ανθρώπων.

Διαλύεται το κοινοβούλιο της Κριμαίας

Το Ουκρανικό κοινοβούλιο αποφάσισε λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα της Κριμαίας, να διαλυθεί η βουλή της ενώ οι 278 βουλευτές που υπερψήφισαν την απόφαση, θα προχωρήσουν άμεσα τις διεργασίες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Όλα έτοιμα για το δημοψήφισμα

Ανοίγουν σε λίγες ώρες οι κάλπες στην Κριμαία όπου οι κάτοικοι θα αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι την ανεξαρτητοποίηση τους από την Ουκρανία.

"Όλα τα εκλογικά τμήματα είναι σε ετοιμότητα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος" σύμφωνα με τον επικεφαλής του ανωτάτου συμβουλίου της Κριμαίας για το δημοψήφισμα.

"Διαπίστευση για την κάλυψη του δημοψηφίσματος έχουν λάβει 623 δημοσιογράφοι από 169 διεθν'ή μέσα ενημέρωσης, ενώ τη διαδικασία θα επιβλέπουν 135 παρατηρητές από 23 χώρες", τονισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Διαλύεται το κοινοβούλιο της Κριμαίας με απόφαση της Ουκρανίας

Ουκρανία: Ο μεταβατικός πρόεδρος βλέπει «πράκτορες του Κρεμλίνου»

Tο Κίεβο μπλοκάρει την είσοδο σε Ρώσους δημοσιογράφους

Συνάντηση Πούτιν με τον αρχηγό της Παραολυμπιακής Ομάδας της Ουκρανίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί από συγκρούσεις ρωσόφιλων και ουκρανόφιλων