ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: «Βασίζομαι σε όσα λέει ο Πούτιν»

Μέρκελ: «Βασίζομαι σε όσα λέει ο Πούτιν»

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει «λόγο να αμφισβητεί» ότι θα υπάρξει αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία.


«Δεν μπορώ παρά να βασιστώ σε όσα λέει ο ρώσος πρόεδρος» Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Φυσικά, θα συνεχίσω να ενημερώνομαι για να γνωρίζω σε ποιο βαθμό (η αποχώρηση) είναι ορατή ή όχι», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει χθες Δευτέρα την απομάκρυνση μιας από τις ρωσικές ταξιαρχίες που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία. Εξάλλου μια χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας ανέφερε ότι ο Πούτιν είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τη Μέρκελ για την αποχώρηση αυτή.

Όμως νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε ότι δεν έχει αποδείξεις πως η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Σίγουρα δεν είναι το τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει, γιατί η συγκέντρωση στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα είναι πολύ αυξημένη», πρόσθεσε η Μέρκελ.«Παρόλα αυτά σήμερα δεν έχω λόγο να αμφισβητώ ότι θα υπάρξει» απομάκρυνση των στρατευμάτων, υπογράμμισε η ίδια.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ