ΚΟΣΜΟΣ

«Αυτοκτονία» ο θάνατος του ηγέτη της ουκρανικής ακροδεξιάς

«Αυτοκτονία» ο θάνατος του ηγέτη της ουκρανικής ακροδεξιάς

Στο συμπέρασμα ότι ο ακροδεξιός Ουκρανός ηγέτης έθεσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, κλείνοντας έτσι το φάκελο της υπόθεσή του.


Ο ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Αλεξάντερ Μουζίτσκο, γνωστός και ως Σάσκο Μπίλι, είχε πέσει νεκρός στα τέλη Μαρτίου υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Η επίσημη εκδοχή που εκδόθηκε αρχικά από το γραφείο Τύπου του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι τη νύχτα της 24ης Μαρτίου μια ειδική αστυνομική επιχείρηση για την εξουδετέρωση των ένοπλων ομάδων διεξήχθη στην περιοχή Ρίβνο της δυτικής Ουκρανίας και κατά την συμπλοκή με την αστυνομία ο Μουζίτσκο πυροβολήθηκε, στη συνέχεια οι αρχές τροποποίησαν την ιστορία λέγοντας ότι ο Μουζίτσκο είχε αυτοκτονήσει προκειμένου να μην πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Η ακροδεξιά οργάνωση που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα γεγονότα της Ουκρανίας είχε ορκιστεί να εκδικηθεί για το θάνατο του ηγέτη της. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το αποτέλεσμα της έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητούν τρόπους για να απαγορεύσουν τον ακροδεξιό «Δεξιό Τομέα»