ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα νεκροί από επίθεση μελών της Αλ Κάιντα κατά του στρατού

Δώδεκα νεκροί από επίθεση μελών της Αλ Κάιντα κατά του στρατού

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν από μια επίθεση που εξαπέλυσαν φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα κατά μιας στρατιωτικής θέσης στην νοτιοανατολική Υεμένη νωρίτερα σήμερα, δύο ημέρες έπειτα από άλλη αιματηρή επίθεση που είχε σημειωθεί κατά ενός αρχηγείου του στρατού στην πόλη Άντεν.

Κατά την σημερινή επίθεση έχασαν την ζωή τους και τέσσερις από τους δράστες.

"Οι επιτιθέμενοι προσέγγισαν την θέση (του στρατού) με πολλά οχήματα και άνοιξαν πυρ με όπλα διαφόρων ειδών κατά των στρατιωτών, σκοτώνοντας 8 και τραυματίζοντας 11", δήλωσε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ο αξιωματικός που διοικούσε την μονάδα που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης, πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά της θέσης Ανίν στα περίχωρα της πόλης Αλ Κατν, στο κέντρο της επαρχίας Χαντραμούτ, η οποία αποτελεί προπύργιο της Αλ Κάιντα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στρατιωτικές ενισχύσεις έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης, πρόσθεσε. Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους προκαλώντας έναν αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών, σύμφωνα με μια πηγή της τοπικής διοίκησης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιτιθέμενοι έχασαν τέσσερις άνδρες και είχαν επίσης πολλούς τραυματίες, τους οποίους κατάφεραν να απομακρύνουν από τον τόπο της επίθεσης και κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Η επίθεση αυτή έγινε δύο ημέρες μετά την επίθεση την Τετάρτη κατά ενός αρχηγείου του στρατού στην Άντεν, την μεγάλη πόλη του νοτίου τμήματος της Υεμένης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Αλ Κάιντα. Αυτή στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους: 11 επιτιθέμενους, 6 στρατιώτες και 3 πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 7 ετών.