ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Νεκρά δύο μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αίγυπτος: Νεκρά δύο μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Νεκρά, από σφαίρες αστυνομικών σε ανταλλαγή πυροβολισμών βόρεια του Κάιρο, έπεσαν δύο μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο βίας που σημειώνεται στην Αίγυπτο, όπως μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

«Τρομοκρατικά στοιχεία της αδελφότητας» άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας στο δρόμο που συνδέει τις πόλεις Τάντα και Αλ Μαχάλα αλ Κούμπρα, στο Δέλτα, και προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα οδόφραγμα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν», διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ένας τρίτος επιτιθέμενος τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίζεται, κατάφεραν να διαφύγουν, πρόσθεσε το Mena.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγουν κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την καθαίρεση στις 3 Ιουλίου του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι προσωρινές αρχές της Αιγύπτου που έχουν διοριστεί από τον στρατό, έχουν χαρακτηρίσει το κίνημα αυτό «τρομοκρατική οργάνωση».

Μετά την καθαίρεση του Μόρσι, οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων της τάξης αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Την Πέμπτη (10/4), ένας Αιγύπτιος αστυνομικός τραυματίστηκε από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας σε προάστιο του Κάιρο.

Η καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ του Μόρσι από τον περασμένο Ιούλιο έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 15.000 ανθρώπους. Η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι άτομα που προέρχονται από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Διαβάστε ακόμα:

Αίγυπτος: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δημοσιογράφος