ΚΟΣΜΟΣ

Πουσίλιν: Δεν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στο Ντόνετσκ

Πουσίλιν: Δεν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στο Ντόνετσκ

Δεν πρόκειται να διεξαχθούν «παράνομες» προεδρικές εκλογές στην περιοχή, όπως διεμήνυσε ο ηγέτης των φιλορώσων στην αυτοανακηρυχθείσα «λαϊκή δημοκρατία» του Ντόνετσκ.

«Αυτές οι προεδρικές εκλογές αποφασίστηκαν από μια παράνομη κυβέρνηση και κατά συνέπεια, είναι παράνομες», τόνισε ο Ντένις Πουσίλιν. «Δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές των γειτόνων μας και υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να διεξαχθούν στην περιοχή του Ντόνετσκ», πρόσθεσε.

Ο Πουσίλιν ανέφερε επίσης ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την «υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης» απέναντι στους φιλορώσους της ανατολικής Ουκρανίας.

«Θα μιλήσω με τους (Ρώσους) πολιτικούς την επόμενη φορά, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της δημοκρατίας του Ντονέτσκ που οι αυτονομιστές επιδιώκουν να οργανώσουν στις 11 Μαΐου», είπε και σημείωσε επίσης ότι Ρώσοι στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν «προφανώς» στην οργάνωση του δημοψηφίσματος. «Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να συμμετάσχουν στην απελευθέρωση της περιοχής μας (. . .) των ρωσικών εδαφών», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, θα δώσουν το παρών και «εθελοντές από πολλές χώρες, όχι μόνο από τη Ρωσία» γιατί «όλοι βλέπουν πόσο σημαντικό είναι (σ.σ. το δημοψήφισμα) για το ρωσικό κόσμο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ θεωρείται παράνομο τόσο από το Κίεβο, όσο και από τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Δεν πραγματοποιεί τις ασκήσεις ο στρατός