ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Κανένα επίσημο αίτημα για προσάρτηση της ανατολικής Ουκρανίας

Ρωσία: Κανένα επίσημο αίτημα για προσάρτηση της ανατολικής Ουκρανίας

Δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο αίτημα από τους φιλορώσους αυτονομιστές της επαρχίας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, να την προσαρτήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην περιοχή την προηγούμενη Κυριακή, η Μόσχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν στόχο να καθησυχάσουν το Κίεβο και τη Δύση που φοβούνται ότι η Μόσχα θα επιχειρήσει να προσαρτήσει τις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, όπως έκανε με τη χερσόνησο της Κριμαίας μετά το δημοψήφισμα του Μαρτίου.

Όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αν η Ρωσία έχει λάβει αίτημα να προσαρτήσει την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς απάντησε: «Δεν έχω ενημερωθεί ότι έχουμε λάβει κάποιο επίσημο αίτημα».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μετά τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία στις 11 Μαΐου, ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ είχε δηλώσει: «Ζητάμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να εξετάσει το ενδεχόμενο της προσάρτησης (της περιοχής)», ωστόσο στο γειτονικό Λουγκάνσκ, οι αυτονομιστές είχαν ανακοινώσει ότι ενδέχεται να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: «Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό των ανταρτών», δηλώνει ο Τουρτσίνοφ