ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέες απίστευτα προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν!

Τουρκία: Νέες απίστευτα προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν!

Έχοντας χάσει για τα καλά πλέον το μέτρο και οποιαδήποτε αίσθηση, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος, AKP, στην Άγκυρα.

Και αυτό γιατί δήλωσε έκπληκτος από την «υπομονή και αξιοθαύμαστη ψυχραιμία» που έδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στην περιοχή Okmeydanı της Κωνσταντινούπολης. Νωρίτερα είχαν σκοτώσει ακόμη δύο διαδηλωτές…

Σαν να μην έφθανε αυτό, άναψε για μία ακόμα φορά ο ίδιος προκλητικά τη θρυαλλίδα των αντιδράσεων, επικρίνοντας όλους όσοι διαδηλώνουν για τον άδικο χαμό του 15 ετών Μπερκίν Ελβάν, αφού δήλωσε πως «Ανήκει στο παρελθόν. Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε νεκρό; Πέθανε και τέλος!».

Σημειώνεται ότι ο Μπερκίν Ελβάν έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, αφού βρισκόταν οκτώ μήνες σε κώμα, λόγω χτυπήματος που δέχθηκε από μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί, ενώ χθες στο Οκμεϊντανί έγινε επιμνημόσυνη τελετή τόσο για τον ίδιο , όσο και για τα θύματα της τραγωδίας στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, πριν η αστυνομία διαλύσει βίαια το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Για όνομα του Θεού , θα πρέπει η αστυνομία να παραμένει αδρανής απέναντι σε όλα αυτά; Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να μένουν τόσο ψύχραιμοι», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος υπογράμμισε ότι και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από μια βόμβα μολότοφ που έριξαν διαδηλωτές.

«Τι είναι αυτό; Ήθελαν να κάνουν τελετή για τον Berkin Elvan. Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε νεκρό; Πέθανε και τελείωσε», συνέχισε το ίδιο κυνικά όσον αφορά στο άτυχο αγόρι, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει για μία ακόμα φορά το Twitter, αλλά και όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την τραγωδία στο ορυχείο της Σομά.

«Είναι αδίστακτοι. Κρατώντας ένα smartphone δογματίζουν, σκορπίζοντας ψέματα και προβοκάτσια εναντίον της χώρας τους. Για όνομα του Θεού. Τι κατανόηση έχουν; Γράφουν 140 χαρακτήρες στο Twitter και βλέπουν τους εαυτούς τους ως σωτήρες του έθνους», τόνισε.

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές έκαναν απόπειρα λιντσαρίσματος εναντίον του αρχηγού της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της κηδείας του Uğur Kurt, στην περιοχή Okmeydanı, όπου έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα της αστυνομίας.

gfjhgj

Ο Cihat Kayaer αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο σε ένα τηλεοπτικό βαν, αφού πρώτα μια ομάδα διαδηλωτών, η οποία νωρίτερα είχε αφήσει γαρίφαλα στο σημείο της δολοφονίας, καθαρίζοντάς το παράλληλα από τα αίματα, έσκισε την μπλούζα του.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία: Νέες συγκρούσεις μετά και τον δεύτερο θάνατο διαδηλωτή

Τουρκία: Και δεύτερος νεκρός από τα χθεσινά επεισόδια

ΦΡΙΚΗ: Πυροβόλησαν διαδηλωτή στο κεφάλι–Η στιγμή της επίθεσης (vids)

Λονδίνο: Δείτε γιατί τους απαγόρεψε το σεξ στο γραφείο! (photos)

Φλόριντα: Δε φαντάζεστε τι έκανε μία στρίπερ στη φυλακή! (photo)

Συγκλονιστικό video: Παιδιά έπαθαν ηλεκτροπληξία κάνοντας μπάνιο σε πισίνα!

Κίνα: Έπιασε στον αέρα αγοράκι που έπεσε από το παράθυρο! (video)