ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Κρατείται ακόμα η χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Σουδάν: Κρατείται ακόμα η χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Την κράτηση της νεαρής γυναίκας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για αποστασία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, παρέτειναν οι σουδανικές αρχές.

Η Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ, 27 ετών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ την Τρίτη, μία ημέρα αφότου αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή, την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από το Σουδάν με τον σύζυγο της και τα δύο τους παιδιά. Και οι τέσσερις παραμένουν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Χαρτούμ.

«Η κράτηση της Ισάγκ παρατάθηκε για 72 ώρες», σημείωσε ο δικηγόρος της Μοχάναντ Μουστάφα, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Η Ισάγκ κατηγορείται ότι προσπάθησε να φύγει από τη χώρα με πλαστά έγγραφα, παρουσιάζοντας στις αρχές τα έκτακτα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε εκδώσει η πρεσβεία του Νότιου Σουδάν στη χώρα και τη βίζα που έχει λάβει από την αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ.

Η Ισάγκ, κόρη μουσουλμάνου αλλά χριστιανή η ίδια όπως και ο σύζυγός της, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Σουδάν σε θάνατο δι’ απαγχονισμού, στις 15 Μαΐου, με βάση τον ισλαμικό νόμο που εφαρμόζεται στη χώρα και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.

Η υπόθεση της 27χρονης γυναίκας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τη Δύση και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η γυναίκα, μητέρα ενός αγοριού 20 μηνών που βρισκόταν στη φυλακή μαζί της, καταδικάστηκε επίσης σε 100 μαστιγώσεις για «μοιχεία». Βάσει της σαρίας μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να παντρευτεί μη μουσουλμάνο και κάθε γάμος τέτοιου είδους θεωρείται μοιχεία.

Η Ισάγκ ήταν έγκυος όταν καταδικάστηκε και γέννησε στη φυλακή ένα κοριτσάκι, δώδεκα ημέρες αφού καταδικάστηκε σε θάνατο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το κελί που μοιραζόταν με άλλες γυναίκες σε μια κλινική της φυλακής.

Ο σύζυγος της Ισάγκ, ο Ντάνιελ Ουάνι, είναι Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα Υόρκη: Μπήκε σε εστιατόριο με ένα μαχαίρι στην πλάτη! (photos)

Ρωσία: Σχιζοφρενής οδηγός έβγαλε… τσεκούρι! (video+photos)

Τέξας: Ήρωας αστυνομικός σώζει γυναίκα λίγο πριν την πατήσει τρένο! (video)

Φλόριντα: Έκανε μπάνιο, έφαγε και κοιμήθηκε. Σε ξένο σπίτι! (photo)

Μάντσεστερ: Βούτηξε από τα 15 μέτρα για να δροσιστεί! (video)