ΚΟΣΜΟΣ

Η Γάζα πνίγεται από το αίμα παιδιών (πολύ σκληρές εικόνες)

Η Γάζα πνίγεται από το αίμα παιδιών (πολύ σκληρές εικόνες)

Τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες και ο απολογισμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται, την επομένη του σφυροκοπήματος της συνοικίας Σατζάγια.


Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 45 πτώματα από τα συντρίμμια, κυρίως στη Σατζάγια η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών, Άσραφ αλ Κούντρα.

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε "περισσότερους από δέκα τρομοκράτες" οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από μια σήραγγα.

Μεταξύ των θυμάτων από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας είναι ένα ζευγάρι και τα επτά παιδιά του που σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα, στα νότια, είπε ο αλ Κούντρα. Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το μεσημέρι από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ. Στη νότια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι ενώ στον βορρά, κοντά στο Μπέιτ Χανούν, έχασε τη ζωή του άλλος ένας.

Οι διασώστες ανέσυραν άλλα 45 θύματα από τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων ημερών. Τα 11 από τα πτώματα βρέθηκαν στη Σατζάγια. Πολλά από τα θύματα αυτού που η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποκαλεί "σφαγή της Σατζάγια" ήταν γυναίκες και παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έβαλε στο στόχαστρο αυτήν τη ζώνη επειδή την χρησιμοποιούσαν ως βάση ανεφοδιασμού τους τα μέλη της Χαμάς.

Από την πλευρά του Ισραήλ οι απώλειες αφορούν κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Από τις 17 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί στην περιοχή 18 στρατιώτες ενώ δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στα νότια της χώρας.

Από την έναρξη της επιχείρησης "Προστατευμένη Παρυφή" περίπου 1.465 ρουκέτες και οβίδες έχουν πλήξει το Ισραήλ, ενώ 387 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος". Σαράντα ρουκέτες έπληξαν σήμερα διάφορες περιοχές του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και τον τομέα του Τελ Αβίβ.

Θα παρακαλούσαμε να απομακρύνετε τυχόν παιδιά.

Δείτε τις εικόνες και κοιμηθείτε... ήσυχοι το βράδυ προγραμματίζοντας διακοπές.

Διαβάστε επίσης: Σφαγή στη Γάζα - Χτυπούν ακόμα και νοσοκομεία! (pics+video)