ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Βρετανικό αεροπλάνο ματαίωσε τη ρίψη δεμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας

Ιράκ: Βρετανικό αεροπλάνο ματαίωσε τη ρίψη δεμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας

Ματαιώθηκε η ρίψη ειδών πρώτης ανάγκης από βρετανικό αεροπλάνο τύπου C-130, αφού το πλήρωμά του έκρινε πως επειδή οι άνθρωποι που μαζεύονταν στο έδαφος προκειμένου να παραλάβουν τα δέματα, κινδύνευαν από αυτά.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, τόνισε πως «Έρχονταν τόσο πολλοί άνθρωποι στο σημείο όπου πετούσε το αεροπλάνο που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να κάνουμε τη ρίψη επειδή θα θέταμε σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Οι σφαγές που πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, εναντίον των «άπιστων» όπως χαρακτηρίζουν όποιον δεν έχει τα ίδια πιστεύω με εκείνους, έχουν αναγκάσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι να βρει καταφύγιο στις άγονες πλαγιές της οροσειράς Σίντζαρ, οι οποίες δεν έχουν ούτε νερό. Στην περιοχή επικρατεί καύσωνας, γεγονός που δυκσολεύει ακόμα περισσότερο τη διαβίωση των προσφύγων.

Οι Βρετανοί έχουν πραγματοποιήσει μια ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας, δίνοντας 6000 λίτρα νερού συσκευές φιλτραρίσματος και 240 φανούς που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες ρίψεις, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ-Συρία: Σύμπραξη αλ Κάιντα και Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε