ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει η Χαμάς εκτόξευση ρουκέτας

Διαψεύδει η Χαμάς εκτόξευση ρουκέτας

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς διέψευσε απόψε ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ, λίγη ώρα αφότου ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία ανέφεραν ότι ένας πύραυλος έπεσε στα νότια, κοντά στην πόλη Ασκελόν, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Σάμι Άμπου Ζούχρι τόνισε ότι η Χαμάς "διαψεύδει ότι εκτοξεύτηκε οποιοσδήποτε πύραυλος εναντίον του κατακτητή (σ.σ. του Ισραήλ) απόψε", δύο ώρες προτού να λήξει η εκεχειρία και ενώ στο Κάιρο συνεχίζονταν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για την παράτασή της, μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Εντωμεταξύ ένα παιδί σκοτώθηκε και δύο άλλα τραυματίστηκαν στο Σινά της Αιγύπτου όταν ένας πύραυλος έπεσε στο σπίτι τους στην πόλη ελ Ματάλα, νοτίως της Ράφα, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Σάρα Σαλάμα, 13 ετών, έχασε τη ζωή της ενώ τα δύο μικρότερα αδέλφια της, ο Χάλεντ 8 ετών και η Ράχαφ, 2 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Διαβάστε επίσης:

Μια ρουκέτα έπληξε το νότιο Ισραήλ