ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: «Ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός πέρασε τη νύχτα στην Ουκρανία»

Λιθουανία: «Ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός πέρασε τη νύχτα στην Ουκρανία»

O υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας δήλωσε σήμερα ότι διαθέτει πληροφορίες ότι 70 κομμάτια ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία κατά διάρκεια της νύχτας.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ για την κατάσταση όπως εξελίσσεται (στην Ουκρανία) καθώς, από τη μία, συζητάμε πάρα πολύ για την επονομαζόμενη ανθρωπιστική εφοδιοπομπή αλλά την ίδια στιγμή βλέπουμε την κλιμάκωση να συνεχίζεται και διαθέτουμε πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας 70 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού πέρασαν εκ νέου τα σύνορα» είπε ο Λίνας Λινκέβιτσους σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του σε μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ εξέφρασε την ανησυχία του σήμερα για τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα έχουν διασχίσει τα σύνορα και έχουν περάσει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να έχει «πολύ σοβαρές» συνέπειες.

«Είμαι πολύ ανήσυχος από τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα ίσως να πέρασαν τα σύνορα σήμερα το πρωί... Εάν ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ή οχήματα βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία, πρέπει να αποσυρθούν αμέσως αλλιώς οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές» είπε στους δημοσιογράφους στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενος προφανώς σε πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: