ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Φιλορώσοι υποχρέωσαν αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν (vids)

Ουκρανία: Φιλορώσοι υποχρέωσαν αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν (vids)

Δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, να παρελάσουν σ' ένα κεντρικό δρόμο της ανταρτοκρατούμενης ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ, υποχρέωσαν την Κυριακή (24/8), ημέρα της εθνικής γιορτής της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες.

Ο κόσμος φώναζε «φασίστες» προς τους 40 με 50 αιχμαλώτους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λένιν, στο κέντρο του Ντονέτσκ, περπατώντας με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στην πλάτη, περικυκλωμένοι παράλληλα από αντάρτες μαχητές. Ήταν αξύριστοι και ατημέλητοι, ενώ φορούσαν είτε στολές μάχης, είτε πολιτικά ρούχα, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters.

Μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξή τους λέγοντας: «Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν». «Είμαστε Ρώσοι», συμπλήρωσε.

Ανταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής, μετέφεραν ότι μερικοί από το πλήθος πετούσαν μπουκάλια εναντίον των αιχμαλώτων, φωνάζοντας: «Φασίστες!», «Στα γόνατα!» και «Σκοτώνετε παιδιά!».

Σε μια κίνηση μάλιστα που είχε στόχο να δείξει ότι οι αιχμάλωτοι είναι ρυπαροί, οχήματα οδοκαθαρισμού ακολουθούσαν και καθάριζαν εκεί όπου είχαν περπατήσει…

Στο τέλος, οι αιχμάλωτοι ανέβηκαν σε δύο λεωφορεία τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αντάρτες που τους συνόδευαν επευφημούνταν από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Ταυτοποίησαν το δολοφόνο του Φόλεϊ – Σοκαριστικές φωτογραφίες του

Αυστραλία: Έδωσαν το «φιλί της ζωής» σε τραυματισμένο κοάλα! (video)

Βρετανία: Οι σοκαριστικές selfies – μήνυμα εναντίον του καρκίνου! (photos)

ΗΠΑ: Πυροσβέστες υπέστησαν ηλεκτροπληξία μπουγελώνοντας φοιτητές! (vid+phs)

Καναδάς: Αρκούδα βγήκε στη στροφή ποδηλάτη! (video)

Αρρωστημένο! Τζιχαντιστές έβαλαν παιδί να αναπαραστήσει τη δολοφονία του Φόλεϊ (photos)