ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Σαμαράς κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου

Τσίπρας: Ο Σαμαράς κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από την Κοζάνη και την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε πού είναι ο κ. Σαμαράς.

«Είναι κρίμα, μπήκε και η Άνοιξη, κι αυτός δε τολμά να βγει έξω από το Μαξίμου να τον δει λίγο ο ήλιος και το φως. Δε τολμά να μιλήσει με το λαό, ούτε καν με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κυκλοφορεί μόνο σε απολύτως προφυλαγμένο και αποστερημένο περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μόνο σε άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες. Υπάρχει σε ανακοινώσεις του Μαξίμου, σε διαγγέλματα και μονολόγους. Υπάρχει στα κανάλια και στις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Υπάρχει στην αγκαλιά της τρόικας και της κυρίας Μέρκελ. Υπάρχει σε κάθε μια από τις εκατοντάδες σελίδες των μνημονίων που ψήφισε και που ετοιμάζεται να ψηφίσει».

Μάλιστα, είπε για τον κ. Σαμαρά ότι είναι «ακατάλληλος να μας κυβερνά ο καταλληλότερος της τρόικας και της διαπλοκής».

«Στον λαό», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «όμως, δεν υπάρχει. Στην Βουλή δεν υπάρχει. Στον διάλογο δεν θα προσέλθει. Στο debate δεν θα τον δείτε. Κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου, αυτές που γράφουν και τα δελτία των 8. Όσο όμως ο κύριος πρωθυπουργός κρύβεται, απαξιώνει Βουλή, θεσμούς, δημοκρατία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «όσο πιο πολύ προσπαθεί να κτίσει το κράτος εκτάκτου ανάγκης, όσο προσπαθεί να μας κάνει μπανανία, τόσο πιο κοντά έρχεται η μέρα εκείνη που θα φύγει. Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».

«Ο λαός μας είναι πανίσχυρος, είναι ενωμένος. Είναι αποφασισμένος. Να βάλει τέλος στην Ελλάδα-πειραματόζωο. Να βάλει τέλος στην Ελλάδα της τρόικας και των τοκογλύφων. Ο λαός μας τον δίκαιο θυμό του, την δίκαιη οργή του», ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «μετά το παραβάν μας περιμένουν νέα μέτρα».

«Γιατί μετά το παραβάν θέλουν να συνεχίσουν την δουλειά που έχουν αναλάβει. Μετά το παραβάν μας περιμένουν νέα μέτρα. Βγαίνοντας από το παραβάν ο συνταξιούχος -αν στηρίξει Σαμαρά και Βενιζέλο- τον περιμένουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Βγαίνοντας από το παραβάν ο εργαζόμενος- αν στηρίξει Σαμαρά και Βενιζέλο- τον περιμένουν η διάλυση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η κρυφή τους ατζέντα», σημείωσε.

«Ας το γνωρίζει, λοιπόν, ο κάθε πολίτης που θα ψηφίσει Σαμαρά-Βενιζέλο, βγαίνοντας από το παραβάν, θα πάρει περισσότερο μνημόνιο, περισσότερα μέτρα, περισσότερο Μπαλτάκο, περισσότερο Βορίδη, περισσότερο Γεωργιάδη, περισσότερους νεοναζί», πρόσθεσε.

«Όσο, όμως, και αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά», συνέχισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης "η κοινωνική πραγματικότητα, η ίδια η ζωή που ρημάξανε, βάζει τα διλήμματα: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνια για 40 χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Μέρκελ και το πολιτικό της προσωπικό. Ή με την πραγματική Ευρώπη ή με την πραγματική Ευρώπη. Ή με την παραγωγική ανασυγκρότηση ή με την λιτότητα και την ύφεση".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ, λέγοντας: «Ας το γνωρίζουν, σταματά στα τέλη Μαΐου. Μικρή ΔΕΗ δεν θα υπάρξει. 25 Μαΐου θα υπάρχει μόνο μικρή ΝΔ και μικρό ΠΑΣΟΚ».

«Η δική μας θέση είναι κατηγορηματικά υπέρ της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θεωρούμε ότι αποτελεί έγκλημα κατά της Δυτικής Μακεδονίας, έγκλημα κατά της εθνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε το σχέδιο του κόμματός του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και του ενεργειακού αποκλεισμού.

«Δεσμευόμαστε», είπε, «για:

• Εγκαθίδρυση «Ειδικού Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης» για τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού

- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, δυνατότητα επικοινωνίας.

Ειδικά για την ηλεκτρική ενέργεια, προτείνουμε:

Αποδέκτες της δωρεάν ποσότητας ρεύματος να είναι όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, δηλαδή περίπου 410.000 καταναλωτές.

• Επέκταση των υφιστάμενων κοινωνικών τιμολογίων και επιδομάτων σε νέες κατηγορίες δικαιούχων, σε νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες θέρμανσης, σε νέες περιοχές.

Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης δεσμευόμαστε για:

• Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε 0,9 ευρώ από 1,3 ευρώ ανά λίτρο.

• Διεύρυνση δικαιούχων για επίδομα θέρμανσης.

• Διεύρυνση επιδόματος θέρμανσης σε τεχνολογίες και θερμαντικά μέσα με χαμηλότερο κόστος θερμικής μονάδας και καλύτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις.

• Χορήγηση 50% του επιδόματος ως προκαταβολή».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός που φυγομαχεί

Τσίπρας: Ο λαός θα δείξει ποιος πραγματικά είναι το αφεντικό

Τσίπρας: Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ