ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μακρόπουλος: Ένας Παναθηναϊκός, υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος στην Αθήνα

Νίκος Μακρόπουλος: Ένας Παναθηναϊκός, υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος στην Αθήνα
Ένας γνήσιος Παναθηναϊκός διεκδικεί την ψήφο μας στο Δήμο Αθηναίων

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Δυναμικός εκπρόσωπος του ελληνικού επιχειρείν με την εταιρεία του «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» να έχει υψηλή αναγνώριση στην αγορά, και ευρύτερα γνωστός από την διαχρονική συμμετοχή του στα «κοινά» ως εκπρόσωπος συλλογικών φορέων και θεσμικών οργάνων, ο Νικόλαος Μακρόπουλος διεκδικεί την αναβάθμιση της Αθήνας, επιδιώκει την δημιουργία μιας καλύτερη πόλης για όλους και συμμετέχει ως Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» - Ένας γνήσιος Παναθηναϊκός διεκδικεί την ψήφο μας 

Με την παρουσία του, τις ιδέες του και την εμπειρία του o κ. Νίκος Μακρόπουλος εκτιμά ότι μπορεί να εμπλουτίσει την προσπάθεια του συνδυασμού, να στηρίξει ποικιλοτρόπως τον εκσυγχρονισμό της πόλης και να συμβάλλει στην είσοδο της Αθήνας σε μια νέα εποχή.

Ο Νίκος Μακρόπουλος πιστεύει ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με συστηματική εργασία και καλεί συναισθηματικά κάθε πολίτη να στηρίξει την αναγέννηση της πόλης με την βεβαιότητα ότι υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα και οι οποίοι μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Ο κ. Νίκος Μακρόπουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη

Θεωρείτε ότι μπορεί η Αθήνα να αλλάξει;


ΝΜ: Είναι βέβαιος και γι΄αυτό συμμετέχω στην προσπάθεια να εξελιχθεί η πόλη μας. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει σχέδιο, άνθρωποι με γνώση και θέληση, όραμα, και φυσικά αποδεικτικά ότι αυτοί που προσπαθούν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Τότε, είμαι σίγουρος ότι γίνεται πραγματικότητα κάθε επιδίωξη. Ο συνδυασμός μας «Αθήνα Ψηλά» διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία. Μην παραβλέπουμε το ευδιάκριτο έργο του κ. Μπακογιάννη στην Περιφέρεια. Αυτό αποτελεί εχέγγυο και για την υλοποίηση των όσων έχει ανακοινώσει για την Αθήνα.

Με ποιά πρόθεση συμμετάσχετε στις δημοτικές εκλογές; Ποιο είναι το κίνητρό σας;


ΝΜ: Κίνητρό μου είναι η μεγάλη μου αγάπη για την Αθήνα. Μια πόλη μοναδική στον πλανήτη, που παρέχει πληθώρα επιλογών στους κατοίκους της ή τους επισκέπτες της, και στην οποία χρειάζονται παρεμβάσεις εξωραϊσμού, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αισθητικής ανάπλασης, λειτουργικότητας εκσυγχρονισμού και γενικά βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο. Πρόθεσή μου είναι να συνεισφέρω στην εξέλιξη της Αθήνας και να συνδράμω στην μεγάλη προσπάθεια που είμαι βέβαιος ότι θα καταβάλλει οργανωμένα και με συνέπεια ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πώς πιστεύετε ότι θα συνεισφέρετε;


ΝΜ: Έχω άποψη για την Αθήνα, μεγάλωσα και ζω εδώ, λειτουργεί η επιχείρησή μου, και με ενδιαφέρει να γίνει ακόμη καλύτερη. Κάθε γειτονιά και μια «ιδέα», λύσεις στο κυκλοφοριακό, βελτιώσεις στην καθαριότητα, ανάπλαση περιοχών, τεχνολογική πρόοδος στην υπηρεσία των πολιτών, και ευρύτερα συνολικός εκσυγχρονισμός.


Πότε και πώς θα γίνουν αυτές οι αλλαγές;


ΝΜ: Να τονίσω ότι αυτά δε μπορεί να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζονται συνοχή, ισχυρή προσπάθεια και συστηματική ενασχόληση προκειμένου η θεωρία να γίνει πράξη. Προσωπικά ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας γνωρίζω να θέτω στόχους, να τους υποστηρίζω και να φέρνω αποτέλεσμα. Αυτό χρειάζεται και η Αθήνα. Και είμαι έτοιμος να προσφέρω την εμπειρία μου προς αυτή την κατεύθυνση.


Πρώτη φορά ασχολείστε με τα κοινά;


ΝΜ: Σε αυτό το επίπεδο, του δήμου, ναι. Όμως όλη μου τη ζωή ασχολούμαι με τα κοινά. Στον Παναθηναϊκό, στους φορείς του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης, στο Έλληνοβρεττανικό Συμβούλιο, και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις συλλογικών οργάνων. Πάντα συμμετείχα στα «κοινά». Πιστεύω ότι είναι χρέος των πολιτών να στηρίζουν της εξέλιξη των θεσμών, των ιδεών, των πραγμάτων που περιβάλλουν την κοινωνία.


Στην επιχειρηματικότητα της Αθήνας τι θα προσφέρετε;


ΝΜ: Νομίζω ότι χρειάζεται μια εκ βάθρων ανανέωση. Αφενός να επιδιωχθεί η αναβίωση του κέντρου της Αθήνας που ακόμα έχει την θλιβερή εικόνα των άδειων καταστημάτων. Χρειάζονται παρεμβάσεις, χρειάζονται ιδέες και λήψη μέτρων που θα δώσουν πνοή στο κέντρο. Το ίδιο βέβαια χρειάζονται και οι γειτονιές. Ο τομέας των επιχειρήσεων και η λειτουργία τους είναι ένα μείζον θέμα που χρήζει συνολικής προσέγγισης. Σε αυτό θέλω και μπορώ να συμβάλλω δυναμικά και να στηρίξω το επιχειρησιακό σχέδιο του συνδυασμού στο οποίο περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.


Μια προτροπή προς τους Αθηναίους;


ΝΜ: Να συνεισφέρουν στο να δούμε την «Αθήνα Ψηλά» και να μπορέσει η πόλη να εξελιχθεί. Να απαλλαγέι η Αθήνα από αυτά που σήμερα συνιστούν μια άσχημη πραγματικότητα η οποία δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα θέλαμε. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να δημιουργήσουμε στους πολίτες αίσθημα υπερηφάνειας για την πόλη μας, και την βεβαιότητα ότι ζουν σε μια πόλη που τους σέβεται, τους στηρίζει, τους προσφέρει..

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές

Ποιος είναι ο Νικόλαος Μακρόπουλος


Μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Leeds και ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή, Γ. Πλυτά. Το 1998 απέκτησε την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στην οποία έχει, σήμερα, μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική. Ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. – την πρώτη εταιρεία που αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης ασφαλιστικού οργανισμού LLOYD’S. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Από ποιες θέσεις συμμετείχε στα κοινά


Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Πρόεδρος του Association of Lloyd’s Brokers Representatives in Greece
Αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου
Μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΜΑ
Το 2018 του απονεμήθηκε η διάκριση του «Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς» για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019