ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Έτσι θέλουν τον επόμενο δήμαρχό τους οι νέοι της Θεσσαλονίκης

Δημοσκόπηση: Έτσι θέλουν τον επόμενο δήμαρχό τους οι νέοι της Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI

Κάτω των 50, με τατουάζ, ενεργό πολίτη με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αλλά και εθελοντική δράση και ακομμάτιστο θέλουν οι νέοι της Θεσσαλονίκης τον επόμενο δήμαρχο της πόλης σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα της ierax analytix σε συνεργασία με το thestival.gr. Όπως σημειώνει το πόρταλ της Θεσσαλονίκης, ως πρώτη επιλογή οι νέοι θέλουν το/την Δήμαρχο να έχει ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό, στοιχείο που δείχνει ότι επιθυμούν το άτομο που θα γίνει Δήμαρχος να έχει διάθεση για προσφορά και ανιδιοτελή στήριξη στο κοινωνικό σύνολο.

Αμέσως μετά έρχεται η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, ως δείγμα ότι γνωρίζει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην αγορά εργασίας και η μετακίνηση εντός πόλης χωρίς οδηγό καθώς θα πρέπει ο/η Δήμαρχος να ξέρει την κατάσταση με τα ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η επιλογή το να έχει ο/η Δήμαρχος social media, επειδή οι νέοι θέλουν να μπορούν εύκολα να επικοινωνούν και να μαθαίνουν για τις αποφάσεις και τα έργα στην πόλη.

Δε θέλουν ο/η Δήμαρχος να έχει κομματική υποστήριξη, καθώς θέλουν το άτομο αυτό να ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον της πόλης, και θέλουν να είναι τακτικός αιμοδότης/τρια πάλι επειδή δείχνει αλτρουισμό και προσφορά στην κοινωνία.

Τέλος, οι νέοι προτιμούν ο/η Δήμαρχος να είναι κάτω των 50 ετών ώστε να βλέπουν ένα άτομο που να μπορούν ευκολότερα να ταυτιστούν μαζί του και να νιώσουν πως γνωρίζει το τι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Η έρευνα έγινε διαδικτυακά μέσω των social media της ierax analytix και της ιστοσελίδας thestival.gr από 08 μέχρι 12 Μαΐου και είχαμε 796 έγκυρες και μοναδικές συμμετοχές, άνδρες και γυναίκες 17-30 ετών, δημότες Θεσσαλονίκης!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Τσελέντη για τους σεισμούς στην Ηλεία