ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Τι θα κάνει ο Τσίπρας την επομένη των εκλογών;

Εκλογές 2019: Τι θα κάνει ο Τσίπρας την επομένη των εκλογών;

Εκλογές 2019: Είτε χάσει είτε κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει το πλάνο του για την επομένη των εκλογών ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα κάνει με τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ; Η απόφασή του για συνέδριο στο χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

Ένα από τα ερωτήματα που κυριαρχούν στο παρασκήνιο είναι αν θα αμφισβητηθεί στο ενδεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές. Η απάντηση δεν είναι δύσκολη: Ούτε μια στο εκατομμύριο. Κανείς δεν θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει, διότι πολύ απλά κανείς άλλος στην Κουμουνδούρου δεν έχει τη στόφα ηγέτη.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο πρώτος ηγέτης της Αριστεράς που την έφερε στην εξουσία. Συνεπώς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κανείς δεν θα τολμήσει να βγει κόντρα στον Τσίπρα. Η παραμονή του στο κόμμα θα επισφραγισθεί δια βοής…

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και καιρό (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου) είναι να προχωρήσει μπροστά με το ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και όχι με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πρακτικά αρκετοί τον συμβουλεύουν να αφήσει πίσω του τον σκληρό πυρήνα του 3% όπως έκανε στο παρελθόν με τον Λαφαζάνη και την Ζωή και να προχωρήσει στην επανίδρυση ενός νέου φορέα που θα του δώσει τη δυνατότητα να γίνει ηγέτης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Να ηγηθεί του χώρου του «πάλαι ποτέ ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ» να αυξήσει την εκλογική του δεξαμενή και να μπορέσει να παίξει το αντίπαλον δέος της Δεξιάς.

Για τον παραπάνω λόγω είναι αναγκαίο ένα μεγάλο και πλατύ συνέδριο στον χώρο της Προοδευτικής Παράταξης. Όλα βέβαια πρέπει να γίνουν με «χειρουργικό τρόπο», χωρίς να ανοίξουν ρουθούνια στην Κουμουνδούρου.

Δύσκολο στοίχημα, αλλά μάλλον αποτελεί μονόδρομο για τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.