ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Όργια εκατομμυρίων ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό και στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Όργια εκατομμυρίων ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό και στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Το... κουβάρι της «δράσης» της «Γαιογνώμων ΑΕ», της εταιρείας που συστάθηκε για την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επιχειρούν να «ξετυλίξουν» οι εισαγγελείς που ανέλαβαν να διερευνήσουν τις επίσημες καταγγελίες που ήδη έχουν στα χέρια τους από τα μέσα του καλοκαιριού.

Ένα... κουβάρι που επιχειρεί –παράλληλα με τη διεξαγωγή της εισαγγελικής έρευνας- να ξετυλίξει και το Newsbomb.gr, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές της «δράσης» των μελών της διοίκησης της «Γαιογνώμων ΑΕ», μιας εταιρείας που τελικά αποδείχθηκε πως προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημία για τα συμφέροντα του Ιδρύματος, καθώς αντί να αξιοποιήσει, φέρεται να ξεπούλησε ακίνητη περιουσία του Ε.Ε.Σ. για την οποία μάλιστα, το Ιδρυμα κλήθηκε και κατέβαλλε εξαιρετικά υψηλά τιμήματα προς διάφορες... υπηρεσίες της εν λόγω εταιρείας.

Είναι απολύτως βέβαιο πως από τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και μόνο, αφού στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές έχουν άλλους τέσσερις καυτούς φακέλους για τα καταγγελλόμενα «όργια κακοδιαχείρισης» του Αντρέα Μαρτίνη στη διάρκεια της θητείας του στην προεδρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα προκύψουν αξιόποινες πράξεις.

Και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να διαπιστωθεί αν ακόμα και τότε, οι «προστάτες» του κ. Μαρτίνη, από το χώρο της πολιτικής και των τραπεζών, με τους οποίους μάλιστα ήταν και... συνεργάτης στην ηγεσία της «Γαιογνώμων Α.Ε.».

Και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να διερευνηθούν, ώστε να δοθούν απαντήσεις από τον κ. Μαρτίνη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Γαιογνώμων Α.Ε. είναι πολλά...


- Πόσα ακίνητα που ανήκαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διαχειρίστηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;

- Ποιες ήταν οι συναλλαγές που πραγματοποίησε και πού κατέληξαν τα ποσά που διαχειρίστηκε από την «αξιοποίηση» υποτίθεται, της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος;

- Υπήρξαν υπερτιμολογήσεις από την πλευρά της εταιρείας και αν ναι, ποια ήταν η αντίδραση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;

Τα στοιχεία θα δουν όλα το φως της δημοσιότητας και θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τις κυβερνήσεις που προστατεύουν ακόμα τον Αντρέα Μαρτίνη και τους συνεργούς του.

Το άνευ προηγουμένου πάρτι που πραγματοποιήθηκε στα οικονομικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διασπάθιση δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος που έμπαινε στα ταμεία του Ιδρύματος, μέσω επιδοτήσεων από το κράτος και συμμετοχών των πολιτών και φορέων εγχώριων και εξωτερικού στις δωρεές και τους εράνους του Ε.Ε.Σ., πρέπει –επιτέλους- να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Το Newsbomb.gr θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα να δημοσιεύει και τα πρώτα επίσημα έγγραφα από τους φακέλους που εστάλησαν στις εισαγγελικές αρχές...

Γνωρίζουν, άραγε, αυτοί που ψήφιζαν στη Βουλή νόμους για να απαλλάξουν από τις ευθύνες του τον κ. Μαρτίνη, πόσα εκατομμύρια ευρώ «πηγαινοέρχονταν» μεταξύ των τραπεζικών λογαριασμών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν»;

Μείνετε συντονισμένοι...

Το ξεγύμνωμά τους θα είναι άνευ προηγουμένου και καλό θα είναι, άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, ώστε να πάρει στα χέρια του και ο ίδιος, τους πέντε φακέλους που έχουν φύγει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να διαπιστώσει το μέγεθος της διαφθοράς που κάλυπταν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και να πράξει τα δέοντα... Εκτός αν και εκείνος δηλώσει... αναρμόδιος, κάτι που δεν το πιστεύουμε σε καμία, απολύτως, περίπτωση.

ΥΓ.: Όποιος πολίτης έχει στοιχεία τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την έρευνά μας για τα οικονομικά σκάνδαλα της διοίκησης Μαρτίνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, μπορεί –ανώνυμα- να μας στείλει την καταγγελία του ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις