ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σκάνδαλο Folli Follie: Απίστευτη κομπίνα για να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση

Σκάνδαλο Folli Follie: Απίστευτη κομπίνα για να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση

Σκάνδαλο Folli Follie | Ειδήσεις: Σε σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο αναδεικνύεται η υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, δικαιώνοντας πλήρως το Newsbomb.gr, το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει τα υπόγεια παιχνίδια της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Δημήτρης και Τζώρτζης), οι οποίοι φαίνεται πως μεταχειρίστηκαν ένα απίστευτο τέχνασμα προκειμένου να οδηγήσουν την εταιρεία τους σε πτώχευση.

ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η Folli Follie φέρεται ότι εξασφάλισε την προστασία από τους πιστωτές της, καταφεύγοντας με δόλια μέσα στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα αφεντικά της Folli Follie προέβησαν σε μια απίστευτη μεθόδευση: Εμφανίστηκε μία εταιρεία υπό την επωνυμία «FF Group Finance Luxembourg II S.A.», ως πιστωτής με απαιτήσεις ύψους 152,8 εκατ. ευρώ, να συναινεί στην υπαγωγή της Folli Follie σε πτώχευση.

Μόνο που, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», η συγκεκριμένη εταιρεία – πιστωτής δεν είναι παρά μια θυγατρική της Folli Follie!

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, η FF Group Finance Luxembourg II S.A. εμφανίζεται να έχει χορηγήσει στη Folli Follie δύο δάνεια ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα όχημα ειδικού σκοπού που μεταχειρίστηκαν οι Κουτσολιούτσοι και εξέδωσε αντίστοιχα ομόλογα για λογαριασμό του ομίλου.

Με δεδομένο ότι οι συνολικές υποχρεώσεις, σύμφωνα με την αίτηση υπαγωγής, ανέρχονται συνολικά σε 532,7 εκατ. ευρώ, η θυγατρική εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο εκπροσωπεί το 28,69% των πιστωτών.

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, η δικαστική προστασία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, παρέχεται εφόσον συμφωνήσει τουλάχιστον το 20% των πιστωτών.

Με απλά λόγια, η θυγατρική εταιρεία λειτούργησε ως άλλος «Δούρειος Ίππος», μόνο και μόνο για να μπορέσουν τα αφεντικά της Folli Follie να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα! Και για να το κάνουμε πιο λιανά: οι άνθρωποι δεν… παίζονται, κινούμενοι από σκάνδαλο σε σκάνδαλο, για να γλιτώσουν από τις συνέπειες του νόμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο εξασφάλισε την προστασία του Πτωχευτικού Κώδικα η Folli Follie, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πραγματικών πιστωτών – ομολογιούχων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι μικροεπενδυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη και να προσβάλουν ως διάτρητη τη σχετική δικαστική απόφαση, καταθέτοντας αίτημα ανάκλησης της προσωρινής προστασίας.

Την ίδια κίνηση σκοπεύουν να κάνουν και οι τράπεζες, οι οποίες φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν από τις κινήσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου, υποστηρίζοντας ότι «δεν γνώριζαν».

Φαίνεται, λοιπόν, πως το σκάνδαλο Folli Follie, μια υπόθεση που ανέδειξε πρώτο και με στοιχεία το Newsbomb.gr, είναι πολυδιάστατο και πολυπλόκαμο και σίγουρα οι εξελίξεις γύρω από αυτό αναμένονται ραγδαίες.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο Folli Follie