ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Έγκλημα πίσω από το θάνατο 31χρονης

Ηράκλειο: Έγκλημα πίσω από το θάνατο 31χρονης
Συνελήφθη ένας 40χρονος ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του
IN TIME/ΑΡΧΕΙΟ

Σε δολοφονία οφείλεται ο θάνατος 31χρονης γυναίκας στο Ηράκλειο της Κρήτης που εντοπίστηκε νεκρή στις 28/11/2019 μέσα στο σπίτι της

Μετά την νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης 31χρονης γυναίκας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή από τους γείτονές της, στο σπίτι της στην περιοχή του Μασταμπά, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Οι αστυνομικές Αρχές μετά την νέα τροπή στην υπόθεση αναζήτησαν και συνέλαβαν ως ύποπτο για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, έναν 40χρονο άνδρα, με τον οποίο η 31χρονη είχε σχέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνελήφθη την Παρασκευή (29/11/2019) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, η οποία διαπράχθηκε σε βάρος 31χρονης Ελληνίδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μάλιστα ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Την Δευτέρα η απολογία του φερόμενου φονιά

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τις εισαγγελικές αρχές του Ηρακλείου, ο 40χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εις βάρος της 31χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στον Κατσαμπά Ηρακλείου.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ο φερόμενος φονιάς πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και αφού ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία, αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του κατηγορουμένου, όπως αναφέρθηκε στο neakriti,gr αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στον 40χρονο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν ομολόγησε στην αστυνομια, ότι την σκότωσε αλλά ότι υπήρξε καβγάς και πάνω στον καβγά την ταρακούνησε δυνατά. Επίσης όπως πάντα υποστηρίζει η πλευρά του κατηγορουμένου, μετά τον καβγά, ο ίδιος έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας την κοπέλα ζωντανή.

Πώς έφθασε στα ίχνη του η αστυνομία

Η άτυχη κοπέλα ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρέθηκαν δίπλα της τα σύνεργα των ναρκωτικών, οδήγησε αρχικά στην εκτίμηση ότι ο θάνατός της είχε προέλθει από υπερβολική δόση ηρωίνης. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και τη διενεργηθείσα ιατροδικαστική νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ανθρωποκτονία. Η πλευρά του κατηγορουμένου, ωστόσο αντικρούει την συγκεκριμένη τοποθέτηση, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο από την ιατροδικαστική εξέταση, αναφέρει ως αιτία θανάτου της 31χρονης τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μόνο αυτό.

Αμέσως οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Και έτσι, συνέλαβαν ως ύποπτο για τον θάνατο της 31χρονης τον 40χρονο άνδρα, με τον οποίο η άτυχη γυναίκα διατηρούσε σχέση.

Από την Αστυνομία μάλιστα έγινε και μια πρώτη εκτίμηση ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 31χρονη έχασε τη ζωής της. Συγκεκριμένα, εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ, ότι το ζευγάρι (χρήστες ναρκωτικών και οι δύο) για άγνωστο λόγο καβγάδισε έντονα. Και πάνω στον καβγά, πιθανότατα ο 40χρονος και φερόμενος ως δράστης τη χτύπησε, προκαλώντας θανάσιμο τραυματισμό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ένας 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος 31χρονης ημεδαπής.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Ιανουαρίου 2020: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους